Mano Gargždai



Veiviržėnuose – seniūnijos jaunųjų skaitovų konkursas

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Organizatorių nuotrauka. Organizatorių nuotrauka.

Gražią spalio 23-osios popietę į jaukią Veiviržėnų kultūros centro salę rinkosi patys mažiausi Veiviržėnų seniūnijos gyventojai – darželinukai ir pradinių klasių moksleiviai iš Daukšaičių, Pėžaičių mokyklų ir Veiviržėnų J. Šaulio gimnazijos.

 

Veiviržėnų biblioteka kartu su bendruomene, Pėžaičių ir Daukšaičių bibliotekomis mažuosius pakvietė į „Jaunųjų skaitovų“ konkursą. Toks renginys Veiviržėnuose suorganizuotas pirmą kartą. Renginio organizatoriai planuodami jaudinosi, svarstė, ar bus norinčių dalyvauti. Surinkus visus norinčius iš darželio ir mokyklų (tokių buvo net 35), rezultatai pranoko lūkesčius – norinčių buvo tiek, kad teko plėsti konkurso programą.

Į salę susirinko didelis būrys pasipuošusių, smagiai nusiteikusių skaitovų, jų mokytojos, auklėtojos, daugelį atlydėjo tėveliai. Patys mažiausi sėdėjo nedrąsiai, vienas kitas ir ašarą nubraukė iš susijaudinimo, bet prasidėjęs renginys visus įtraukė į smagų sūkurį ir baimės nebeliko.

Pasveikinti vaikų atvyko Klaipėdos rajono policijos komisariato Prevencijos poskyrio specialistė V.Capienė. Ji apdalijo visus dalyvius gražiomis ir labai reikalingomis dovanomis: atšvaitais, liemenėmis ir rašikliais. Taip pat papasakojo, kaip vaikai turi elgtis gatvėje, kaip saugiai nueiti į mokyklą ir grįžti namo.

Skaitovų konkurse dalyvavo ir Gargždų muzikos mokyklos Veiviržėnų filialo vaikų etnografinis ansamblis „Veiviržėlė“ (mokytoja Jolanta Kudabienė). Jų skambios dainos ir šmaikštūs klausimai išsklaidė mažųjų skaitovų jaudulį ir patys drąsiausi dalyviai žengė į sceną. Kokių tik eilių neskambėjo: ir ilgų, ir trumpų, ir smagių, ir labai rimtų, bet visus juos vienijo skaitovų nuoširdumas ir noras nugalėti. Kad renginys neprailgtų, savo dainas susirinkusiems dovanojo jaunosios dainininkės Neda ir Lijana. Išklausius visus skaitovus, komisijos pirmininkė, Veiviržėnų J. Šaulio gimnazijos lietuvių kalbos  mokytoja I. Juciuvienė paskelbė rezultatus, išdėstė savo pastebėjimus dėl skaitovų intonacijos, laikysenos ir eilėraščių pasirinkimo. Iš kiekvienos amžiaus grupės buvo išrinkta po vieną geriausią skaitovą, kuriems buvo įteikti specialūs prizai. Visi konkurse dalyvavę vaikai buvo apdovanoti gražiomis knygutėmis ir padėkos raštais. Patys aktyviausi Veiviržėnų bibliotekos skaitytojai buvo papildomai apdovanoti simbolinėmis dovanėlėmis, kurios, tikimąsi, ir juos, ir kitus vaikus paskatins daugiau skaityti.

Konkurso organizatoriai įsitikino, kad tokie renginiai labai reikalingi. Vaikai nori būti pamatyti, išgirsti ir įvertinti. Planuojama šį renginį padaryti tęstiniu, o ateityje galbūt pakviesti prisijungti ir kitas seniūnijas.

Veiviržėnų bibliotekininkė džiaugėsi, kad vis dažniau mažieji praveria miestelio bibliotekos duris. Čia jų laukia daugybė spalvotų, gražių knygučių ir nuoširdus bendravimas. Veiviržėnų biblioteka aktyviai bendradarbiauja su Veiviržėnų vaikų darželiu ir Veiviržėnų J. Šaulio gimnazija. Vaikai noriai dalyvauja projektuose, įvairiose popietėse, rytmetėliuose.

Už pagalbą organizuojant šį smagų renginį organizatoriai dėkoja visam būriui pagalbininkų: Daukšaičių, Pėžaičių ir Veiviržėnų J. Šaulio pradinių klasių mokytojoms ir lietuvių kalbos mokytojai Irenai Juciuvienei, Veiviržėnų vaikų darželio auklėtojoms, Pėžaičių ir Daukšaičių bibliotekininkėms, Veiviržėnų bendruomenės atstovams, Veiviržėnų seniūnei E. Sluckienei, etnografiniam vaikų ansambliui „Veiviržėlė“, dainininkėms Lijanai ir Nedai, Veiviržėnų kultūros centro direktorei L. Netalimovai, vadybininkei I. Gaudutytei ir, žinoma, visiems mažiesiems skaitovams.

 

Organizatorių nuotraukos:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 168 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,