Mano Gargždai



Įžūlių gyventojų tingumui ribų nėra

Įvertinkite šį įrašą
(6 balsai)
Į Dovilų vaikų žaidimų aikštelę atvažiuojantys tėvai nesivargina automobilių palikti atokiau. Geresnė vieta – aikštelės vidurys. Skaitytojos nuotr. Į Dovilų vaikų žaidimų aikštelę atvažiuojantys tėvai nesivargina automobilių palikti atokiau. Geresnė vieta – aikštelės vidurys. Skaitytojos nuotr.

Nuo praėjusių metų vasaros mažieji Dovilų ir aplinkinių kaimų gyventojai džiaugiasi puikia vaikų žaidimų aikštele. Tačiau jų apsilankymus mėgstamoje žaidimų vietoje dažnai apkartina tingūs vairuotojai, kurie nesivargina savo automobilių palikti atokiau, o, priešingai, juos stato pačioje aikštelėje.

 

Tėvai tingi pajudėti

Už Žemės ūkio ministerijos, Nacionalinės mokėjimo agentūros skirtas lėšas – 25 tūkstančius litų, aikštelę vaikams praėjusių metų vasarą įrengė Dovilų bendruomenė. Ji įkurdinta pievoje, visuomenės poreikiams skirtame sklype.

Neilgai trukus į aikštelę vaikus atvedančius tėvus ėmė piktinti kitų tėvų, vairuojančių automobilius, tingumas ir savanaudiškumas.

Dovilų miestelio gyventoja (vardas ir pavardė redakcijai žinomi – aut. pastaba), kuri kreipėsi į portalą mano-gargzdai.lt, piktinosi, kad vairuotojai užima vaikų erdvę, kurioje jie galėtų laisvai dūkti.

„Turime nedidukę žaidimų aikštelę, bet žaisti vaikams nėra kur, nes mašinas tinginiai atsivaro į pačią aikštelę, negana to, pastato prie pat suolo. Aikštelė – vaikams, o ne mašinoms“, – niršo doviliškė.

Moteris teigė negalinti paaiškinti tokio žmonių tingumo.

„Nesuprantu tokių tėvų, kurie „nepaneša užpakalio“, kad pažaistų su vaiku. Juk vietos ten yra be galo daug, o vaikui, kad nubėgtų nuo supynės iki kitos, reikia apibėgti mašinas. Gal seniūnija atkreips dėmesį į šią bėdą ir bent jau kokius kuolus susmeigs, kad mašinos negalėtų važiuoti į vaikams skirtą erdvę, šeimos galėtų maloniai lesti laiką su vaikais“, – vylėsi moteris.

 

„Miestietė“ pažėrė keiksmų

Ji pasakojo, kad aikštelėje neseniai ir nemalonus incidentas pasitaikė.

„Labai nustebino mamos, kuri vaiką atvežė pažaisti, kultūra. Kadangi ji buvo zonoje, kurioje automobilio būti negali ir, norint išvažiuoti iš aikštelės, jai teko mus apvažiuoti, tai su šeima buvome iškeikti nemaloniais žodžiais, pavadinti kaimiečiais. Kaip jaustis? Jei ji tokia miestietė, kodėl neveda vaikų žaisti į miesto aikštelę? O taip, užmiršau – juk ten neina privažiuoti automobiliu, o paeiti juk neįmanoma“, – ironizavo Dovilų gyventoja.

Viduryje aikštelės pastatytus automobilius moteris užfiksavo nuotraukose, kurios, kaip ji teigė, bus perduotos policijai, mat Kelių eismo taisyklės numato, kad sustoti ir stovėti draudžiama ne tik ant vejos, šaligatvio (išskyrus tuos atvejus, kai ten stovėti leidžia stovėjimo būdą nurodantys kelio ženklai arba transporto priemonė nurodyta leidime, išduotame prekiauti viešoje vietoje renginių metu), bet ir sporto, vaikų žaidimo aikštelėse ir kitose transporto priemonių eismui (stovėjimui) neskirtose teritorijose.

 

Ieškos sprendimo

Susisiekus su Dovilų seniūne Nijole Ilginiene, ji informavo, kad ši bėda – ne naujiena ir ieškoma būdų, kaip tai išspręsti.

„Kaip tik šįryt su bendruomenės pirmininke kalbėjomės apie šią problemą. Skundų nesulaukėme, tiesiog patys pastebėjome šiuos dalykus. Nesupranta tėvai, kad toks automobilių statymas turi įtakos saugumui, ramybei ir gamtai. Gaila, kad tokių tėvų yra. Ryte aptarėme, kaip tai reikėtų spręsti, kad ten nebūtų įmanoma privažiuoti“, – nurodė N. Ilginienė.

Dovilų seniūnė tvirtino, kad sprendimų priėmimą riboja finansiniai dalykai.

„Nėra taip paprastą kažką padaryti. Yra atlikta tarp Gargždų ir Dovilų esančių karjerų galimybių studija, ką su jais daryti sprendžia ir informaciją renka sudaryta darbo grupė. Kitą savaitę berods vyks išvažiuojamasis posėdis prie karjerų, tai bandysime siūlyti spręsti minėto privažiavimo prie žaidimų aikštelės klausimą. Gal iš tų pačių pinigėlių pavyks tai sutvarkyti. Arba bandysime spręsti savo jėgomis. Galbūt reikės dėti kažkokius suoliukų pavidalo rąstus arba į žemę įkasti kuolus. Norisi, kad būtų ir estetiškai gražu ir naudinga. Bet viskas „atsimuša“ į pinigus“, – mąstė N. Ilginienė.

 

Žmonėms trūksta supratimo

Seniūnė paragino į aikštelę ateinančius tėvus gražiai sudrausminti tuos, kurie blogai elgiasi.

„Pati visuomenė turi auklėti vieni kitus. Ne piktumu, bet tiesiog gražiu paprašymu. Juk ten netoli tereikėtų paeiti. Sportas – gi sveikata. Ir saugumo reikia nepamiršti. Gal įsėdus į mašiną koks vaikutis už jos galo nubėgs. Juk Lietuvoje yra buvę tokių nelaimingų atsitikimų“, – pabrėžė N. Ilgienienė.

Ji nurodė, jog ateityje toje teritorijoje planuojama padaryti automobilių stovėjimo aikštelę. Dabar ji neįrengiama todėl, kad nenorima užbėgti projektuotojams už akių.

„Gal jie numatys kitą vietą ir panašiai. Tada pinigai bus išleisti, o naudos mažai, jei aikštelę reikės perkelti. Todėl ir neskubame“, – kalbėjo Dovilų seniūnė.

 

Dovilų gyventoja piktinasi, kad seniūnija turėtų atkreipti dėmesį į automobilių statymo vaikų žaidimų aikštelėje problemą. Skaitytojos nuotraukos:

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 392 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,