Mano Gargždai



Pasveikino šimtametį

Įvertinkite šį įrašą
(4 balsai)
Klaipėdos r. savivaldybės nuotr. Klaipėdos r. savivaldybės nuotr.

     Savo 100 metų jubiliejų Pranas Šertvytis lapkričio pirmąją pasitinka Petraičių kaimo (Veiviržėnų seniūnija) sodyboje, kurioje gyvena nuo pat gimimo. Čia jo tėvai užaugino septynis vaikus, Pranukas – ketvirtasis. Dar gyva 90-metė sesuo, su kitais jau atsisveikinta...

 

     Sodybos, kuri turbūt jau trečią šimtmetį įpusėjusi, vietoje seniau buvęs dvaras, jame darbas virte viręs - kūlė javus, mynė linus. Vėliau net mokykla įsikūrusi ir, beje, Pranas tapęs pirmuoju jos mokiniu.

 

     Visą gyvenimą buvęs gerbiamas, darbštus žmogus, puikus veršelių augintojas. Negėręs, nerūkęs, kitaip linksmintis mokėjęs − švenčių dienomis šokiuose smagiai armoniką virkdęs. Su šviesios atminties žmona gražiai sūnų ir dukrą užaugino.

 

     Jaukiai sutvarkyta troba ir išpuoselėta aplinka – dukros Marytės Šatūnienės darbščių rankų nuopelnas. Prieš 14 metų dukra grįžo į tėviškę mamos ir tėvuko prižiūrėti. Jos prižiūrimas senolis ir leidžia dienas – pasiremdamas dar ir pavaikšto, laikraštį pats paskaito, nuotraukas pakomentuoja.

 

     Giliai tikintis Pranas Šertvytis sodybos kieme iš medžio išdrožtą šv. Marijos skulptūrą kažkada pasistatė ir jos apsauga tvirtai kliaujasi.

 

     Sūnus Alfonsas irgi netoliese gyvena, Agluonėnuose. Atvažiuoja, aplanko. Bet Marytė – jo senatvės ramstis, jo rankos ir kojos. Net susigraudina senolis iš dėkingumo dukrai. O ir ji – net pro šalį eidama apkabina, paglosto savo gerąjį tėvelį. Ir džiaugiasi, kad ne tik šeima senelį myli – bendruomenės „Daukšaičių pušynėlis" pirmininkė Alma Vanagienė prasitarė, kad bendruomenė šaunią šventę jam sekmadienį rengia.

 

     Aplankiusių viešnių Klaipėdos rajono savivaldybės mero pavaduotojos Rūtos Cirtautaitės, Socialinės paramos skyriaus vedėjos Dalios Gumuliauskienės, Valstybinio socialinio draudimo fondo valdybos Klaipėdos skyriaus Gargždų skyriaus vedėjos Birutės Petrauskienės ir Veiviržėnų seniūnijos vyriausiosios specialistės Aldonos Dėringienės sveikinimus ir linkėjimus šimtametis Pranas Šertvytis atidžiai išklauso ir nuoširdžiai ištaria: „Viską supratau. Ačiū!"

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 281 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,