Mano Gargždai



Paaiškėjo rajono šachmatų pirmenybių antros lygos nugalėtojai

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Vytautas Riauka (II vieta)  ir Mantas Kerpė (I vieta). Z.Bitino nuotr. Vytautas Riauka (II vieta) ir Mantas Kerpė (I vieta). Z.Bitino nuotr.

     Pasibaigė visą mėnesį trukusios rajono šachmatų pirmenybių antros lygos varžybos. Jose dalyvavo 16 šachmatininkų, anksčiau iškovojusių teisę žaisti dėl patekimo į aukštesnę lygą.


     Nuo pat varžybų starto pirmavo ir nugalėjo Gargždų „Kranto" pagrindinės mokyklos aštuntokas Mantas Kerpė. Jo sąskaitoje 12 taškų iš 15 galimų. Tik paskutiniu momentu į antrąją vietą pakilo verslininkas Vytautas Riauka, surinkdamas 10,5 taško.


     Net penki dalyviai iki paskutinio turo dar turėjo galimybių patekti į prizininkų gretas ir iškovoti teisę žaisti pirmoje lygoje, tačiau tik vienam nusišypsojo sėkmė. Tuo laiminguoju tapo Gargždų „Vaivorykštės" gimnazijos abiturientas Marius Maksvytis, surinkęs 10 taškų ir geresnio koeficiento dėka aplenkęs šachmatų veteraną Eugenijų Slušnį. Gargždų „Kranto" pagrindinės mokyklos aštuntoko Roko Liutvino sąskaitoje 9,5 taško. Jis penktas. Kunigas Stanislovas Anužis, taip pat jauniausias lygos dalyvis dvylikametis Mantas Pilipuitis bei Antanas Žvinklys iš „Kranto" pagrindinės mokyklos surinko po 9 taškus. Jie tokia tvarka ir pasidalijo 6-8 vietomis. Tarp 8 pajėgiausiųjų buvo net 5 Gargždų sporto mokyklos auklėtiniai, o tai rodo kylantį jaunųjų šachmatininkų meistriškumą.


     Lapkričio 11 dieną dėl 2014 metų pajėgiausio rajono šachmatininko titulo pradės kovas 14 pirmos lygos dalyvių. Tai daugkartiniai rajono pirmenybių nugalėtojai Arvydas Mickus (Kalotė), Arūnas Gincas (Vėžaičiai), Rimvydas Lukošius (Maciuičiai), Zigmas Bitinas (Gargždai). Be jų į nugalėtojų titulą taikysis ir šie pajėgūs šachmatininkai: Daiva Dieninė (Ežaičiai), Vasilijus Čiornas (Gargždai), Laurynas Alekna (Gargždai), Valdas Jonelys (Gargždai), Darius Alekna (Gargždai), Laurynas Liutvinas (Gargždai), Tomas Alsys (Gargždai). Taip pat ir trys aukščiau minėti šachmatininkai, patekę iš antros lygos.
Pirmenybių turai vyks antradieniais ir ketvirtadieniais nuo 19 valandos ir tęsis iki gruodžio 22 dienos.

 

Zigmo Bitino nuotraukos:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 272 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,