Mano Gargždai



Pareigūnai atšvaitais pradžiugino moksleivius ir kitus gyventojus

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Klaipėdos apskrities VPK nuotr. Klaipėdos apskrities VPK nuotr.

Lapkričio 6-ąją minima Atšvaitų diena. Vakar, dar neprašvitus, rajono policijos komisariato Viešosios policijos skyriaus Prevencijos poskyrio pareigūnai išvyko į Kretingalės, Girkalių ir Plikių gyvenvietes, kur eismo dalyviams buvo dalijami atšvaitai ir šviesą atspindinčios liemenės.

 

Pareigūnai aiškino jų svarbą tamsiuoju paros metu, pėstieji buvo raginami neužmiršti užsisegti atšvaito ar apsivilkti liemenes, policininkai priminė, kad vis dar pasitaiko skaudžių nelaimių keliuose ir gatvėse. Daugiausia šių saugos priemonių buvo išdalinta prie mokyklų, nes pastebėta, kad dar nemažai moksleivių atšvaitų nesegi.

Panašios prevencinės priemonės bus organizuojamos nuolat, eismo dalyviai, neturintys tamsiuoju paros metu atšvaito ar liemenės, bus traukiami administracinėn atsakomybėn.

 

Vakar eismo dalyvius saugoti ir matomesniais padaryti stengėsi ir Patrulių rinktinė. Ji pasirinko jaunuosius: po pietų pareigūnai nuvažiavo Priekulės Ievos Simonaitytės gimnazijon ir atšvaitais apdalino į namus po pamokų žengusius mokinius ir mokinukus.

Mažieji, pamatę patrulių automobilius ir uniformuotus policininkus, buvo itin mandagūs, iš tolo sveikinosi ir laukė, kas gi čia įvyks. Pareigūnams išsitraukus po pluoštą atšvaitų, į juos tiesėsi vaikų rankų miškas.

Gimnazijos socialinė pedagogė sakė dažnai girdėdavusi, jog policija dalija pėstiesiems atšvaitus, bet Priekulėje to anksčiau nemačiusi. Mažyliai, gavę po dovanėlę, siautė: kirtosi atšvaitais tarsi kardais, vis iš naujo pliaukšėjo jais, lipdydami ant rankų, vienas – net pakštelėjo atšvaitą lūpomis.

Policijos pareigūnams belieka tikėtis, kad atšvaitus vaikai taip pat stipriai mėgs ir po šiek tiek laiko.

 

Klaipėdos AVPK nuotraukos:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 275 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,