Mano Gargždai



Nauja apatinio trikotažo parduotuvė – Gargždų moterų žydėjimui

Įvertinkite šį įrašą
(20 balsai)
Parduotuvės savininkė gargždiškė Tania Norvilienė. Autorės nuotr. Parduotuvės savininkė gargždiškė Tania Norvilienė. Autorės nuotr.

     Prieš kiek daugiau nei porą savaičių Gargžduose, prekybos centre „Iki", duris atvėrė nauja apatinio trikotažo parduotuvė „Magnolija". Jos savininkė Tania Norvilienė visus užėjusius pasitinka plačia šypsena, o susidomėjusius klientus konsultuoja negailėdama nuoširdžių patarimų. Gal todėl verslininkė naujoje parduotuvėje vos spėja suktis.

 

Verslo noras „nedavė ramybės"

     Pasiteiravus apie verslo pradžią, T. Norvilienė pasakojo, jog penkerius metus dirba vyro versle – tame pačiame prekybos centre įsikūrusiame mobiliųjų telefonų skyriuje. Patirties prekyboje turinti moteris prisipažįsta, kad viduje vis kažkas nedavė ramybės, buvo noras kažką turėti savo. „Atsiradus laisvoms patalpoms, ilgai nedvejojau, jog tikrai reikia imtis veiklos", – atviravo gargždiškė.
     Parduotuvės steigimo idėją palaikė ir šeima.
     „Tokiu mano noru ypač džiaugėsi vyras. Sakė, jog šio žingsnio laukęs jau seniai", – šypsojosi verslo užuomazgas prisiminusi moteris.

     Prekybos sritis pasirinkta įžvelgiant apatinio trikotažo pasiūlos Gargžduose trūkumą.
     „Pati sau tinkamų šios srities prekių nerasdavau, vykdavau į Klaipėdą, todėl nusprendžiau, kad reikia atidaryti apatinio trikotažo ir pėdkelnių parduotuvę", – apie sprendimą pasakojo pašnekovė.

 

Pavadinimas atspindi parduotuvės idėją

     Paklausus apie parduotuvės pavadinimą, savininkė prisipažino, kad jį rinko tarsi vaikui vardą: „Kadangi nenorėjome pavadinimo sieti su žmonių vardais, ieškojome kažko, kas gražiai skambėtų ir atspindėtų parduotuvės idėją. Magnolija – gėlė aristokratė, pavasarį viena pirmųjų pražystanti nuostabiais rafinuotais žiedais. Sako, jog šis augalas į namus pritraukia teigiamą energiją. Toks pavadinimas puikiai dera ir su parduotuvės siekiais – leisti moterims žydėti".
     Šio krūmo simbolių galima pastebėti ir pačioje parduotuvėje: dovanų kuponas dekoruotas magnolijos žiedu, o vitriną puošia magnolijų šakos. „Graži parduotuvė" – tokiais žodžiais pasitinka dažnas čia užsukęs. Parduotuvės savininkė sako nesitikėjusi tiek komplimentų ir džiaugiasi, kad žmonėms patinka parduotuvės interjeras, kurį kūrė drauge su šeima.

Parduotuvės vitrinoje – magnolijų šakos. L.Gruzdžio nuotr.

 

Asortimentas – nuo A iki J

     Nors parduotuvė ir nedidelė, joje telpa išties platus prekių asortimentas. Užsukę čia, gali rasti ne tik apatinio trikotažo komplektų, kelnaičių, liemenėlių ar įvairiausių pėdkelnių, bet ir chalatų, šlepečių ir net rankų darbo vienetinių kepurių bei šalikų.
Verslininkė šmaikštaudama teigė, jog „čia savo dvynukes kuo aprengti, ras visos moterys. Turime liemenėlių dydžių nuo pačių mažiausių iki labai didelių – J".


     Apatinis trikotažas – latviškas bei prancūziškas, todėl kokybė nenuvils.
„Esant poreikiui, rinkinius iškomplektuojame. Ko nepadarysi dėl kliento", – „nestandartinių dydžių" moteris nuramino pardavėja.
Moteris pradžiugins ir pėdkelnių įvairovė: nuo spalvotų iki įmantriais raštais dekoruotų ar net labai šiltų termo pėdkelnių.
Prekių asortimentas pildomas kas savaitę. Ateityje planuojama pasiūlyti ir vyriško apatinio trikotažo.
„O kokios prekių kainos?" – paklausėme. „Kainos čia yra gargždietiškos, todėl tikrai neišgąsdins", – šypsojosi parduotuvės šeimininkė.

 

Gargždiškėms reikia ir seksualių pėdkelnių, ir įmantrių apatinių

     Prakalbus apie tam tikras ryškėjančias pirkimo tendencijas ir gargždiškių skonį, T. Norvilienė teigė, kad moterys pėdkelnes renkasi pagal progas. Kasdienai perkamos spalvotos, paprastos pėdkelnės, taip pat dabar populiarios šiltesnės – termo pėdkelnės. Į vakarėlį einančios pirkėjos renkasi kažką įdomesnio – su raštais, dekoruotas, o į klubą susirengusios merginos prašo kažko seksualesnio.
     Apatinio trikotažo pasirinkimas taip pat priklauso nuo progos. Šventėms moterys renkasi įmantresnius, įvairiomis puošniomis detalėmis dekoruotus apatinius, nebijo spalvų: populiarūs – raudoni. Kasdienai vėlgi populiaresnis paprastesnis apatinis trikotažas. Taip pat pastebimas tam tikras sezoniškumas: šaltuoju laikotarpiu labiau mėgstamos tamsios spalvos.
     „Nesvarbu, ar prekė skirta kasdieniniam nešiojimui, ar šventei, stengiuosi, kad visa tai būtų praktiška", – parduotuvės prioritetus pristatė „Magnolijos" savininkė.

 

Kalėdų senelis gyvena „Magnolijoje"

     Artėjant šventiniam laikotarpiui, daugeliui galvos skausmu tampa kalėdinių dovanų paieškos. Kadangi apatinis trikotažas – puiki dovana kiekvienai moteriai, „Magnolija" gali palengvinti šį galvosūkį. „Kalėdų Senelis gyvena „Magnolijoje", – pridūrė parduotuvės savininkė, ragindama užsukti įsigyti dovanų kuponų norimai sumai. Šventiniu laikotarpiu bus taikomos ir kalėdinės nuolaidos.

Geriausia dovana – dovanų kuponas. L.Gruzdžio nuotr.

 

     Parduotuvė „Magnolija" įsikūrusi prekybos centre „Iki" Gargžduose (Klaipėdos g. 60).
     Darbo dienomis dirba nuo 10 iki 19 val., šeštadieniais – nuo 10 iki 15 val. Šventiniu laikotarpiu parduotuvės durys gali būti atvertos ir ilgiau.

 

Parduotuvės asortimentas – Lino Gruzdžio nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 267 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,