Mano Gargždai



Rajono gyventojai tobulino oratorystės žinias

Įvertinkite šį įrašą
(3 balsai)
Dalyvių nuotrauka. Dalyvių nuotrauka.

Lapkričio 7 d. (penktadienį) Veiviržėnų kultūros centre vyko seminaras „Pranešimų rengimas ir skaitymas“. Šie mokymai – tai Veiviržėnų bendruomenės ir Veiviržėnų bibliotekos projekto, kurį finansuoja  Lietuvos kultūros ministerija, dalis.

 

Pranešimą skaityti buvo pakviestas žymus lietuvių kompozitorius, pedagogas, meno renginių organizatorius docentas Laimis Vilkončius. Šiuo metu L. Vilkončius yra Lietuvos muzikos ir teatro akademijos, Vilniaus kolegijos docentas, Kultūros darbuotojų tobulinimosi centro bei Lietuvos viešojo administravimo instituto dėstytojas. Vienas iš jo dėstomų dalykų būtent ir yra pranešimų rengimas ir skaitymas, oratorystės menas.

Seminare dalyvavo beveik 30 klausytojų iš viso rajono: kultūros darbuotojai, pedagogai, bibliotekų darbuotojai, verslininkai. Kiekvienas dalyvis, išklausęs 8 akademinių valandų mokymus, gavo Lietuvos kultūros tarybos pažymėjimus, kuriuos pasirašė Jono Lankučio viešosios bibliotekos direktorius Juozas Gutauskas bei mokymų lektorius Laimis Vilkončius. Pažymėjimus įteikė J. Lankučio viešosios bibliotekos direktoriaus pavaduotoja Diana Ciparienė.

Mokymai buvo intensyvūs ir įdomūs. Gilinome jau turėtas žinias bei sužinojome daug puikių būdų, kaip ruošti viešą kalbą. Puikus lektorius davė daug šaunių praktinių patarimų, kaip pasiruošti kalbą, kaip nugalėti baimę bei valdyti auditoriją.

Esame dėkingi Veiviržėnų miestelio bibliotekininkei Valei Krauleidienei už suorganizuotą puikų seminarą, kuris buvo ypač naudingas tiems, kurie dirba su žmonėmis.

 

Dalyvių nuotraukos:

 

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 374 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,