Mano Gargždai



Graffiti kūriniai – kiekvieno namuose

Įvertinkite šį įrašą
(5 balsai)
Audriaus Lauručio nuotrauka. Audriaus Lauručio nuotrauka.

Ar kada nors pagalvojote, kad gatvės meno graffiti kūrinys galėtų atsirasti Jūsų namuose? Iš pažiūros nieko bendra su namų interjeru neturinti meno forma vis dažniau naudojama būstų vidaus apdailoje.

 

Gargžduose startuoja kūrybinės dirbtuvės „Graffiti namuose“, kuriose Jūs galite užsisakyti norimo dydžio, spalvų ir, svarbiausia, norimos idėjos kūrinių, kurie papuoš Jūsų namus ar aplinką. Graffiti kūriniai gali būti dovanojami vietoje tradicinių dovanų. Jei turite pakankamai kokybišką nuotrauką, ją galima paversti neriboto dydžio graffiti kūriniu ant drobės, sienos, durų, automobilio ar bet kokio kito paviršiaus, kurį tik galite įsivaizduoti. Jūsų šeimos nuotrauka, merginos ar vaikino portretas, mylimo augintinio atvaizdas gali atsirasti ten, kur tik Jūs panorėsite.

 

Įdomiausi graffiti eksperimentai gimsta tuomet, kai jūsų aplinka ir mūsų dažai susilieja. Pavyzdžiui, kambaryje esančią aptrintą rozetę ar šviesos jungiklį galime paversti į savo fantazijos vaisių, kambario kampe gali „įsikurti“ milžiniškas voras, o iš įskilusios sienos išropoti bet kas, ką tik pajėgsite sugalvoti. Galbūt ir Jūsų šaldytuvas, spinta, kambario durys galėtų pasipuošti nauju „veidu“.

 

Artėjant šventiniam laikotarpiui, mylimiems žmonėms galite padovanoti ant drobės sukurtų  atvaizdų, o gal net keletą dažų flakonėlių ir trafaretą, kurį žmogus turės išsipurkšti pats.

 

Kaip visa tai daroma?

Pirmiausia sugalvojama idėja, pasirenkamas paveikslas. Jis apdirbamas kompiuterinėmis programomis tol, kol būsite patenkinti norimu vaizdu. Tuomet įprasta graffiti technika sukuriamas fonas. Po to prasideda ilgas darbas – trafaretų gamyba (stencil art). Kuo daugiau trafareto sluoksnių – tuo tikroviškesnis atvaizdas pavyks. Kuomet trafaretai pagaminti, galima pradėti purkšti dažus ir eksperimentuoti su spalvomis.

 

Jei susidomėjote šia meno rūšimi, kviečiame pamėgti mūsų puslapį ir sekti naujienas facebook paskyroje:

https://www.facebook.com/pages/Graffiti-namuose/1507525986164212?ref=hl

Vienam paskyrą „Graffiti namuose“ pamėgusiam gerbėjui graffiti technika NEMOKAMAI padarysime Jūsų pasirinktą kūrinį. 

 

Darbų pavyzdžiai. Audriaus Lauručio nuotraukos:

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 624 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,