Mano Gargždai



Kalėdas Klaipėdoje lydės stebuklinga vėtrungė

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Asociatyvi Corbis nuotrauka. Asociatyvi Corbis nuotrauka.

Likus mėnesiui iki didžiųjų žiemos švenčių, kalėdinių ir naujametinių renginių organizatoriai kviečia atrasti Kalėdas Klaipėdoje su „Gerosios vėtrungės ženklu“!

  

„Prieš metus Klaipėda ir jos žmonės tapo tikrais gerumo ambasadoriais, parodžiusiais pavyzdį kitiems miestams, kaip pasklidę mažos svajonės gali tapti dideliais, kilniais darbais. Klaipėdos žmonės ypatingi – jie nori ne tik gauti, bet ir duoti, dalintis. Todėl tikiu, kad artėjančių švenčių nuojauta žmonių širdyse uždegs dar daugiau atjautos, paskleis šviesos ir šilumos, kuria papuošime miestą, kurios vedini pasitiksime gražiausias metų šventes“, - sako Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas.

      

Kalėdinių ir naujametinių renginių organizatorius VšĮ „Klaipėdos šventės“ visą gruodžio mėnesį įgyvendins renginių programą pavadintą „Kalėdos Klaipėdoje – su gerumo vėtrungės ženklu“, kuri pabaigs šiais metais minėtus Vėtrungių metus. Vėtrungė – ypatingas pamario krašto simbolis, kuris kalėdiniu laikotarpiu įgaus stebuklingų, norus pildančių galių. Šventiniu laikotarpiu Teatro aikštę papuoš daugybė Klaipėdos vaikų vėtrungių atspindinčių jų kalėdinius norus ir svajones. Aplink pagrindinę miesto eglę nušvis Klaipėdos Eduardo Balsio menų gimnazijos, Vydūno gimnazijos, Simono Dacho progimnazijos moksleivių sukurtos vėtrungės.

  

Šventinius renginius Klaipėda pradės gruodžio 6-ąją, kuomet sekant pasaką - „Kalėdų vėtrungės stebuklas“, Teatro aikštėje bus įžiebta pagrindinė miesto eglė. „Džiaugiamės, kad Kalėdas į mūsų miestą pakviesti padės mylimas vaikų rašytojas Vytautas V. Landsbergis, kuris surašė pasaką „Kalėdų vėtrungės stebuklas“. Tai ypatinga Klaipėdos gatvėse nutikusi istorija, kurios pagrindiniai personažai – zuikis ir medžiotojas. Jiems talkins kūrybinga komanda ir Klaipėdos miesto teatralai, „Junior City Jazz“ kolektyvas“, - sako VšĮ „Klaipėdos šventės“ kūrybos vadovė Goda Giedraitytė.

  

Eglės įžiebimas pradės gerumo renginių maratoną. Šiemet šventinė programa ir vėl rengiami su socialiniu partneriu – Maltos ordino pagalbos tarnyba Lietuvoje. Kalėdinio laikotarpio metu, nuo gruodžio 7 d. iki gruodžio 21 d., miestelėnų lauks penkios skirtingos šventinės mugės. „Maltiečių“ kalėdinės sriubos, pyragų, kūčiukų, kisieliaus, keptų obuolių švenčių metu ir vėl bus galima įsigyti Kalėdinių skanėstų, kurių kaina - 1 gerumo litas. Šis simbolinis gerumo gestas, Maltos ordino pagalbos tarnybai, visus metus iš surinktų lėšų leis pamaitinti ir paremti silpniausius iš mūsų – vienišus, savimi pasirūpinti negalinčius senelius.

  

„Kad Teatro aikštėje ir visame mieste būtų kuo daugiau gerumo, į šventines-labdaringas muges pakvietėme Klaipėdos miesto šviesulius, žmones, kurie savo darbais puošia miestą. Tai Klaipėdos kultūros magistrai, uostamiesčio medikai ir socialiniai darbuotojai, miesto aukštųjų mokyklų vadovai, Klaipėdos krepšinio komanda „Neptūnas“, mūsų verslininkai, Klaipėdos dramos teatro aktoriai ir žinoma miesto žiniasklaidos atstovai“, - sako G. Giedraitytė.

 

Šventinės – labdaringos mugės, kuriose nestigs juoko, žaidimų, muzikos ir šokių, vyks - nuo 16 iki 18 val., o jas vainikuos, 18 val. Teatro aikštėje pasirodysiantis Kalėdų Senelis ir jo sekama pasaka. Be to, šventinių savaitgalių metu Klaipėdos turizmo informacijos centre, nuo 16 iki 19 val. veiks visai šeimai skirtos Kalėdinių vėtrungių dirbtuvės, kurias pristatys Lietuvos jūrų muziejaus ir Klaipėdos Socialinių mokslų kolegijos studentų kūrybinė grupė. Gruodžio 14-ąją, čia įsikurs kvapnios kūčiukų dirbtuvės.

 

Gerumo idėja ir šiemet subūrė įvairias savanoriškas iniciatyvas. Lietuvos verslo kolegijos studentai antrą kartą kvies į kalėdinį bėgimą, Lietuvos žvejų ir žuvies perdirbėjų konfederacija ir Lietuvos karinės jūrų pajėgos miestelėnus ir vėl vaišins kvapnia žuviene, profesionalūs amatų meistrai iš įvairių bendruomenių įsitrauks į teminių šventinių-labdaros mugių šurmulį, miškininkai tradiciškai dovanos eglių šakas, „Pamario restauratoriaus“ komanda papuoš „Vaikystės svajonės“ skulptūrą, o senamiesčio verslininkai pasiūlys naujieną – jaunatvišką diskoteką.

  

Kviečiame visus miestelėnus susikurti savo Kalėdų vėtrungę!

 

svklp1

svklp2

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 214 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,