Mano Gargždai



Gargždų bažnyčioje – apžvalgos aikštelė?

Įvertinkite šį įrašą
(3 balsai)
Asociatyvi M.Mizaraitės nuotr. Asociatyvi M.Mizaraitės nuotr.

     Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos Strateginio planavimo ir investicijų skyriaus vedėjos Raimondos Kučinskaitės siūlymu Turizmo taryba apsilankė Gargždų Šv. arkangelo Mykolo bažnyčios bokšte, kur, anot jos, būtų galima įrengti apžvalgos aikštelę lankytojams.

 

     Graži iniciatyva, manau, tikrai verta dėmesio, tuo labiau, kad iš bažnyčios bokšto, stovint virš laikrodžio, pamatyti Gargždų ir Minijos vingių slėnio panoramą bus tikrai smalsu ne tik atvykstantiems svečiams, bet ir patiems miestiečiams. Tam neprieštarauja ir bažnyčios vadovybė.
Mano manymu, yra galimi du šios idėjos įgyvendinimo variantai. Pirmasis – greitesnis ir, manau, kažkiek pigesnis – tai esamame bažnyčios laikrodžio bokšte prie varpų įrengta apžvalgos aikštelė, su išėjimu į ją ir visomis reikalingomis apsaugos priemonėmis. Aikštele naudotis būtų galima griežtai suderinus lankymo laiką su varpų skambėjimo grafiku.


     Antrasis variantas – kur kas didesnis ir patrauklesnis, bet užtruksiantis ir brangesnis. Tai antro bažnyčios bokšto statyba, iškart jį pritaikant konkrečiai paskirčiai. Jame galėtų būti įrengtos kelių lygių apžvalgos aikštelės. Viršutinė aikštelė – net dviejų aukštų, joje būtų galimybė vesti edukacinius renginius. Bokšto laiptų aikštelių erdves būtų galima pritaikyti parodų eksponavimui arba Gargždų istorijos pristatymui. Apžvalgos bokšte galėtų įsikurti Gargždų muziejaus filialas, kuris ir būtų atsakingas už bokšto platesnį naudojimą apžvalgos tikslams, už parodų eksponavimą bei edukacinę veiklą. Apie šio projekto kainą šiandien galbūt ankstoka kalbėti, bet, manau, gerai pamąsčius, gal ir europines lėšas būtų galima pritraukti.


     Gargždams labai trūksta lankytinų vietų, kurias galėtume turistams bei miesto svečiams parodyti, todėl pasisakau už didesnę išliekamąją vertę turintį projektą – antrąjį variantą. Be to, bažnyčia turėdama du bokštus būtų simetriškesnė ir atrodytų daug gražiau bei didingiau. Gargždų centro akcentas pasikeistų iš esmės.


     Kiekvienas save gerbiantis miestas turi galimybę parodyti savo panoramą iš viršaus, todėl aplankytos Milano, Paryžiaus, Krokuvos, Gdansko, Rygos, Vilniaus ir kitos apžvalgos vietos skatina tai turėti ir Gargžduose.

 

     Tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė. Portalas mano-gargzdai.lt už šio rašinio turinį neatsako.

 

 

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 252 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,