Mano Gargždai



Palanga įžiebė Kalėdų eglę

Įvertinkite šį įrašą
(3 balsai)
Palangos kultūros centro nuotr. Palangos kultūros centro nuotr.

     Šeštadienį Palanga muzikaliai ir džiaugsmingai įžiebė miesto eglę, kartu pasidabindama išskirtiniu šventiniu atributu – didžiausiu Kalėdų seniu Lietuvoje.


     Nepaisant atvėsusių orų, centrinėje Palangos aikštėje šeštadienio vakarą šalta nebuvo niekam – visą valandą susirinkusiuosius į Kalėdų eglės įžiebimo šventę linksmino žaismingas ir ne tik vaikų, bet ir jų tėvų pamėgtas kolektyvas „Tele Bim Bam". Stovėti koncerto metu tiesiog nebuvo galimybės – mažieji ir jų tėvai juokavo, kad kojos pačios šoko, vos suskambus nuotaikingos melodijoms.


     Dar daugiau šventinės nuotaikos į centrinę miesto aikštę įnešė pagrindinis šios šventės kaltininkas – į Palangą atvykęs Kalėdų senis. Pripažinęs, jog didžiausias šalies kurortas yra tinkamai pasirengęs artėjančioms žiemos šventėms bei kalėdinėmis šviesomis nušvitęs kaip niekad ryškiai, Kalėdų senis pažadėjo Palangoje apsistoti ilgesniam laikui. Įsikūręs Birutės parke, ties centriniais įėjimo vartais esančiame Sodininko namelyje, Kalėdų senis visą mėnesį savo laikinuose namuose lauks svečių – vaikų bei jų tėvų ir senelių. Pirmieji smalsuoliai Kalėdų senį galės aplankyti jau šį sekmadienį.
Palangiškius ir kurorto svečius šeštadienį pasveikino ir miesto meras Šarūnas Vaitkus su savo šeima – žmona Vilma bei vaikais Gabija ir Domantu. „Linkiu visiems smagios kalėdinės nuotaikos. Ir ačiū, kad mylite Palangą", – sakė meras.


     Pasidžiaugę šventiškai pasipuošusia Palanga, meras Š. Vaitkus kartu su Kalėdų seniu padarė tai, ko labiausiai laukė visi susirinkusieji – įžiebė kurorto Kalėdų eglę.


     Savo išvaizda visoje šalyje išskirtinė Palangos eglė, kaip ir praėjusiais metais, yra muzikuojanti, tad visi, šeštadienį susirinkę į žaliaskarės įžiebimo šventę, turėjo progos tapti pirmosios šios žiemos kalėdines diskotekos dalyviais.


     Populiariausias pasaulio kalėdines melodijas gros bei pagal muziką mirksėdama lemputėmis Palangos eglė „šoks" kiekvieną savaitgalį nuo 17 val. iki 20 val. Kad šventinė muzika į centrinę miesto aikštę kaskart priviliotų gausų būrį pramogautojų, grojaraštis kaskart bus atnaujinamas. Taigi kiekvieną kartą, atėję prie miesto eglės, palangiškiai ir kurorto svečiai išgirs vis kitokias melodijas.


     Įžiebdama miesto eglę, šeštadienį Palanga pradėjo tradicinį festivalį „Kalėdų šviesos miestas", visą mėnesį šventiniais renginiais džiuginsiantį tiek palangiškius, tiek ir kurorto svečius.


     Išskirtinis dėmesys, kaip ir kasmet, skiriamas šventiniam Palangos apšvietimui – kurorto gatves, aikštes bei skverus jau padabino unikalūs, šalyje dar nematyti šviečiantys kalėdiniai akcentai. Jie visu grožiu nušvito šeštadienį.

VEdid WWW

Įžiebimo šventės akimirkos – Palangos kultūros centro nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 172 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,