Logo
 Spausdinti šį puslapį

Endriejavo seniūnijos gyventoja šventė garbingą jubiliejų

Įvertinkite šį įrašą
(3 balsai)
Stanislava Keblienė. Stanislava Keblienė.

90-ies metų sukakties proga, linkėdami sveikatos ir dar daug gražių gyvenimo metų, Endriejavo seniūnijos gyventoją Stanislavą Keblienę pasveikino Savivaldybės vicemerė Rūta Cirtautaitė, Administracijos Socialinės paramos skyriaus vedėja Dalia Gumuliauskienė, seniūnijos darbuotojai. Jubiliatė buvo papuošta šventine juosta.

 

Stanislava Keblienė gimė 1924 m. gruodžio 3 dieną Klaipėdos rajone, Veiviržėnų seniūnijoje, Rusinų kaime. Vos jai gimus, mirė mama. Augino močiutė, vėliau – dėdė. Nors buvo mylima, jaunystė buvo labai sunki. Anksti teko išeiti tarnauti pas ūkininkus. Ištekėjo už vyro Kazio 1951 m. birželio 25 d. Sukūrė gražią šeimą. Nusipirko namelį Toliotų kaime, toli nuo pagrindinio kelio. Sunkiai dirbdami su vyru užaugino, į mokslus ir gyvenimą išleido septynis vaikus: keturis sūnus ir tris dukras. Visi vaikai jau sukūrę savo šeimas.

Šiandien Stanislava džiaugiasi 8-iais anūkais, padovanojusiais jai 11 proanūkių. Prieš septynerius metus Amžinybėn išlydėjo vyrą. Liūdna ir nejauku pasidarė gyventi vienai miškų apsupty Toliotų kaime, kai toli kaimynai, Endriejavo miestelis, bažnyčia. Todėl persikėlė pas dukrą Staselę, gyvenančią Vėžaičių miestelyje. Čia pat gyvena ir dar viena dukra Marytė bei sūnus Kaziukas. Toliotų kaime liko sodyba, kurioje Stanislava su šeima pragyveno beveik pusę savo gyvenimo, kuri traukia kaip magnetas. Kiekvieną vasarą ji dar aplanko savo mylimus namus, grožisi gamta, paukštelių čiulbesiu. Čia sugrįžta gražiausi prisiminimai, čia atsigauna siela. Ir vaikai su šeimomis sodyboje vasaroja, tvarko aplinką, sodina gėles.

Stanislava yra labai mylima savo vaikų, anūkų, proanūkių ir ji be galo myli juos. Dar vis nepavargsta mylimos mamos rankos, kurios kasmet prieš šv. Kalėdas numezga vaikų atžaloms kojinių, pirštinių. Stanislava dėkoja Dievui, kad jai suteikė jėgų nugalėti gyvenimo sunkumus ir sulaukti šitokių gražių metų.

 

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,