Mano Gargždai



Inicijuotos pratybos afrikinio kiaulių maro židiniui likviduoti

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Corbis nuotr. Asociatyvi Corbis nuotr.

     Savivaldybės administracijos posėdžių salėje įvyko civilinės saugos stalo pratybos tema „Savivaldybės operacijų centro veiksmai, likviduojant afrikinio kiaulių maro židinį Vėžaičių žemės ūkio bendrovės kiaulių fermoje, Pagerdaujo kaime, Vėžaičių seniūnijoje, vadovaujantis Ekstremaliųjų situacijų valdymo planu".

 

     Šių pratybų tikslas buvo tobulinti Savivaldybės civilinės saugos pajėgų reagavimą į galimas ekstremalias situacijas ir įvertinti rezultatus, taip pat patikrinti, kaip operatyviai būtų pasitelkiami materialiniai ištekliai, organizuojama informacijos sklaida. Dėmesys taip pat buvo skiriamas glaudaus bendradarbiavimo tarp institucijų užtikrinimui, reikiamų sprendimų priėmimui, pagalbos gyventojams suteikimui. Pratybų dalyviai daugiau sužinojo apie afrikinį kiaulių marą. Pratybos vyko sklandžiai, tačiau ne visi klausimai buvo sprendžiami konstruktyviai, iškilo klausimų dėl informacijos sklaidos per Gyventojų perspėjimo ir informavimo sistemą, problemų dėl materialinio aprūpinimo, Ekstremaliųjų situacijų operacijų centro grupių sukomplektavimo.

     Stalo pratybas „gerai" įvertino Klaipėdos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Civilinės saugos skyriaus atstovai, pabrėždami į ką reikėtų atkreipti dėmesį, jeigu ši liga kiltų Klaipėdos rajone.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 398 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,