Mano Gargždai



Eismas Klaipėdos Pilies tiltu – jau rytoj (schema)

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
© Egidijaus JANKAUSKO/ ve.lt nuotr. © Egidijaus JANKAUSKO/ ve.lt nuotr.

    Gruodžio 19 dienos rytą transportui ir pėstiesiems atvėrus šiemet kapitaliai suremontuotą Klaipėdos Pilies tiltą, uostamiestis grįžta prie įprasto miesto gyvenimo ritmo ir tempo.

 

    Sutelkus specialistų pajėgas bei finansavimą prioritetiniam projektui, eismas viena iš svarbiausių uostamiesčio magistralinių gatvių atnaujinamas trumpiausiais terminais. Anot Klaipėdos mero Vytauto Grubliausko, statybininkai nusipelnė išskirtinės padėkos.

    „Remontuojant gatves, tiltus bei kitokius visiems reikalingus objektus, miestiečiai tikisi ne tik kokybiško rezultato, bet ir operatyvumo. Tačiau negalima pamiršti, kad greitas reagavimas spaudžiant terminams bei viešajam interesui reikalauja didžiulės specialistų atsakomybės. Todėl visos Klaipėdos vardu dėkoju projekto rangovams už aktyvų bendradarbiavimą bei pasiryžimą ne tik atlikti numatytas projekto technines sąlygas, bet ir atsižvelgti į miestiečių pageidavimus, – sakė V. Grubliauskas. – Atnaujintas Pilies tiltas – puiki kalėdinė dovana, reikalinga visiems klaipėdiečiams, nes drįstu teigti, kad tilto Klaipėda laukė labiau, nei Lietuva Euro", juokavo miesto meras.

    Projekto generalinis rangovas UAB „Hidrostatyba" gruodžio 12 dieną Klaipėdos miesto savivaldybei perdavė dalį užbaigtų darbų, kad būtų galima atnaujinti eismą Pilies tiltu. Atlikus apkrovos bandymus, jo konstrukcijos pripažintos tinkamomis eksploatuoti.

    „Tai vienas iš retų pavyzdžių, kaip dalykiškai, o ne biurokratiškai, bendraujant, galima greitai atlikti sudėtingiausius darbus", - sakė Jonas Dumašius, UAB „Hidrostatyba" valdybos pirmininkas. Jis priminė, kad Pilies tilto remontui buvo numatyti treji metai, tačiau atsižvelgus į miesto vadovybės prašymus ir sėkmingai išsprendus organizacinius bei finansinius klausimus su savivaldybės administracija, pagrindinius darbus pavyko pabaigti daug greičiau.

    Kapitalinio remonto metu pakeistos susidėvėjusios tilto konstrukcijos, instaliuota nauja pakėlimo-nuleidimo įranga, atnaujintos tilto ir prieigų dangos, suremontuotas pėsčiųjų tunelis. Tiltas pritaikytas ir neįgaliųjų poreikiams, įrengtas apšvietimas, veikiantis atsinaujinančios energijos šaltinių dėka. Pastatyti nauji kelių eismo ženklai bei šviesoforai. Šie darbai atlikti per aštuonis šių metų mėnesius.

    Viso tilto remonto kaina – 12,9 mln. litų. Iš jų kitąmet bus atlikta darbų už 270 tūkst. litų, o viso projekto pabaiga numatyta 2015-ųjų gruodį.

    Savivaldybės administracija prašo vairuotojų atkreipti dėmesį, kad Klaipėda grįžta prie ankstesnės transporto eismo schemos. Tad nuo gruodžio 19 d. automobilių statymas Pilies gatvėje uždraudžiamas, šviesoforai pervedami dirbti įprastu režimu, naikinamas laikinas įvažiavimas į Kruizinių laivų terminalą. Taip pat penktadienį atnaujinamas įprastas eismas Minijos gatvės Baltijos prospekto sankryžoje.

    Nuo penktadienio senamiesčio Tiltų gatve leidžiama važiuoti maršrutiniam transportui, dviračiams, neįgaliesiems bei lengviesiems taksi automobiliams, į senąjį maršrutą grįš 9-ojo numerio autobusas, tiesa, su vienu pokyčiu: jis nebeužsuks į Onkologijos departamento stotelę.

    Šeštadienį ir sekmadienį vyks darbai ant Mokyklos gatvės tilto: iš laikino 5-ių eismo juostų režimo bus grįžta prie 4-ių. Kooperacijos gatvė iš tranzitinės vėl tampa pakraščio privažiuojamąja gatve, vienoje gatvė pusėje vėl bus galima statyti automobilius.

    Sprendimai dėl kai kurių eismo jungčių tolesnio funkcionavimo tebėra svarstomi. Pilies – Galinio Pylimo – Sausio 15 – Minijos gatvių sankryža tebebus žiedinė bent mėnesį, kol Kelių policijos ir Savivaldybės administracijos specialistai stebės situaciją ir pateiks Saugaus eismo komisijai siūlymus dėl tolesnės eismo organizavimo tvarkos.

 

Eismo schema:

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 550 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,