Mano Gargždai



Paaiškėjo rajono šachmatų ir šaškių pirmenybių nugalėtojai

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Klaipėdos rajono šachmatų pirmenybių prizininkai. Organizatorių nuotr. Klaipėdos rajono šachmatų pirmenybių prizininkai. Organizatorių nuotr.

     Pasibaigė 3,5 mėnesio trukusios 2014 metų Klaipėdos rajono šachmatų pirmenybės. Rugsėjo – spalio mėnesiais jose kovojo trečios ir antros lygos dalyviai, o nuo lapkričio 11 d. iki gruodžio 23 d. rungėsi patys pajėgiausi.


     Tarp 14 dalyvių – viena moteris. Įtempta kova virė iki pat paskutinės partijos.


     Jau starte pasiekęs 4 pergales iš eilės, į lyderius išsiveržė Gargždų sporto mokyklos šachmatų treneris Zigmas Bitinas. Bet po to patyręs 3 pralaimėjimus, jis pirmavimą perleido daugkartiniam rajono pirmenybių nugalėtojui Arvydui Mickui. Įpusėjus varžyboms, panašus likimas ištiko ir A.Mickų. Lyderiais laikinai tada tapo Valdas Jonelys ir Daiva Dieninė. Bet ir jiems pirmauti ilgai nebuvo lemta. Varžybų finiše jie patyrė po pralaimėjimą, vėl į lyderio pozicijas sugrąžindami puikiai finišavusį Z.Bitiną.


     Prieš paskutinį turą dar šeši dalyviai pretendavo užkopti ant nugalėtojų pakylos, bet laimė šįkart nusišypsojo Z.Bitinui, A.Mickui ir stabiliai visą čempionatą žaidusiam Vasilijui Čiornui. Tokia tvarka ir buvo išsidalintos prizinės vietos. Nugalėtojo rezultatas – 9,5 taško iš 13 galimų. A.Mickus atsiliko pustaškiu, V.Čiornas – tašku. 8,5 taško ketvirtoje vietoje likusios Daivos Dieninės sąskaitoje. Po 8 taškus surinko penktas likęs Laurynas Alekna bei šeštas – Valdas Jonelys. Dar pustaškiu atsiliko Rimvydas Lukošius ir Darius Alekna. Pirmoje lygoje vietas dar išsaugojo devintas likęs Tomas Alsys (5,5 taško) ir dešimtas – Arūnas Gincas (5 taškai). Laurynas Liutvinas (4,5 taško), Mantas Kerpė (3,5 taško), Marius Maksvytis (3,5 taško) ir Vytautas Riauka (2,5 taško) varžybas kitąmet turės pradėti nuo antros lygos.


     55-erių Zigmas Bitinas rajono šachmatų pirmenybėse kovoja nuo pat 1987 metų. Per tą laikotarpį jis nugalėjo ketvirtą kartą (pastarąjį čempionatą buvo laimėjęs prieš 22 metus). Be to dar keturis kartus jis yra buvęs antras, keturis – trečias, net dvylika kartų ketvirtas, po kartą penktas ir šeštas.

 

     Gruodžio 28 dieną įvyko tradicinis Naujametinis šachmatų „Žaibo" turnyras. Jame nugalėjo Arūnas Gincas, surinkęs 9 taškus iš 11 galimų. Antras – Martynas Taučius (8,5 taško), trečias – Valdas Jonelys (7,5 taško).


     Prieš pat Kalėdas pasibaigė ir 2014 metų rajono paprastųjų šaškių pirmenybės, vykusios pusantro mėnesio. Jose kovojo 10 pajėgiausių rajono šaškininkų. Nuo pat pirmenybių starto į lyderius išsiveržė ir užtikrintai nugalėjo Modestas Klimas iš Voveriškių. Jo sąskaitoje 15,5 taško iš 18 galimų. Trimis su puse taško atsiliko antrą vietą iškovojęs Vaitelių kaimo gyventojas Aleksandras Daščiora. Dėl trečios vietos kova virė iki pat paskutinės partijos. Du dalyviai – Gediminas Radzevičius ir Benediktas Pocius – surinko po 11,5 taško, ir teko skaičiuoti papildomus rodiklius. Tik 0,125 taško persvara pranašesnis buvo G.Radzevičius. Jam atiteko pirmenybių bronzos medalis. Nedaug iki prizinės vietos trūko ir Dariui Sungailai. Jo sąskaitoje 10,5 taško (5 vieta).


     Gruodžio 27 dieną vykusį tradicinį Naujametinį šaškių turnyrą taip pat laimėjo Modestas Klimas, surinkęs 29 taškus iš 36 galimų. Vienu tašku atsilikęs Gediminas Radzevičius – antras. Trečiąją vietą iškovojo Povilas Žemgulis (24 taškai).

 

Nuotraukose epizodai iš rajono pirmenybių ir Naujametinių „Žaibo" turnyrų:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 586 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,