Mano Gargždai



Girininkiškius subūrė jauki šventė

Įvertinkite šį įrašą
(5 balsai)
Girininkų kaimo bendruomenės nuotr. Girininkų kaimo bendruomenės nuotr.

Kalėdų eglutės įžiebimas – tai šventė, kai mūsų širdyse apsigyvena  pasakos  ir stebuklai. Visas mintis pamažu užvaldo  laukimas…  Drąsiai galima sakyti, kad tai – pati  jaukiausia šventė, kai kaskart  laukiame kažko  neįprasto.

 

Kaip tik šiuo metu būsimame „Kūrybinių dirbtuvių  kiemelyje“ Girininkų  kaime buvo  įžiebta Kalėdų eglutė.  Gruodžio  21 dieną nuo ankstaus ryto prasidėjo  šventės pasiruošimo darbai.

Temstant  Kalėdų senelis, skambindamas  variniu varpeliu, važiavo visomis kaimo gatvėmis – kvietė  į šventę. Gyventojai, atsiliepę į kvietimą, gausiai rinkosi prie tvenkinio. Scenoje jų laukė nykštukai su šventine programa. Jie pakvietė papuošti eglutę atsineštais žaislais, girliandomis ir kitomis dekoracijomis. Vaikai  belaukdami, kol atvyks Senelis deklamavo eilėraštukus, bendruomenės pirmininkė L. Lapinskienė pasveikino gyventojus su artėjančiomis šventėmis.

Skambindamas varpeliu, nešdamas maišą dovanų atvyko Kalėdų Senelis ir Snieguolė. Kalėdų Senelis pasveikino visus Girininkų kaimo gyventojus su artėjančiomis šventėmis ir palinkėjo, kad  visuose namuose  degtų gerumo, jaukumo žvakelės. Seneliui ištarus „Vienas, du, trys“, įsižiebė eglutė, dangų nušvietė  fejerverkai. Pasigrožėjus gražiu reginiu, didelius ir mažus, jaunus ir senus Snieguolė su Kalėdų Seneliu  apdovanojo saldainiais.

Į  sceną buvo pakviesta neseniai susikūrusi Girininkų kaimo kapela. Grojant kapelai, žmonės jungėsi į ratelį.

Džiugu, kad  girininkiškiai aktyviai rinkosi  į eglutės įžiebimo šventę. Tai parodo, kad tokių renginių  bendruomenei tikrai reikia. Buvo smagu susirinkti būsimame „Kūrybinių dirbtuvių kiemelyje“. Tikimės, kad čia bus smagu susiburti  dažniau.

Girininkų kaimo gyventojai dėkoja Vėžaičių seniūnui L.Laukaičiui už žaliaskarę eglutę, UAB „LOTOS GEONAFTA“  už saldumynus ir fejerverkus, bendruomenės valdybai už šventės organizavimą.

 

Girininkų kaimo bendruomenės nuotraukos:

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 212 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,