Mano Gargždai



Kaip su euro įvedimu susitvarkė Gargždų verslininkai?

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Į pašto skyrius plūsta gyventojai, norintys litus išsikeisti į eurus. I. Jumbytės nuotr. Į pašto skyrius plūsta gyventojai, norintys litus išsikeisti į eurus. I. Jumbytės nuotr.

Euro įvedimas vienoms įstaigoms tapo darbymečiu, kitos šia proga nusprendė paatostogauti. Pirmosiomis sausio dienomis juntama apgultis paštų skyriuose, bankuose.

Dauguma Gargždų turgaus prekybininkų, pabūgę naujosios valiutos, nusprendė nedirbti, duris užvėrė ir kai kurios kaimų parduotuvės.

  

Įprastą darbo ritmą euro įvedimas pakoregavo ir kitiems Gargždų verslininkams. Portalas mano-gargzdai.lt teiravosi, kaip jiems sekėsi pirmosiomis euro įvedimo dienomis, su kokiais nesklandumais susidūrė prekybą vykdydami naująja valiuta.

  

Viktoras Gilvonauskas, technikos parduotuvės Gargžduose savininkas, portalui pasakojo, jog atsiskaitymas eurais jo įmonėje vyksta sklandžiai.

„Buvom susitaupę, litus išsikeitę į eurus, tai problemų euro įvedimas nesukėlė“, – teigė V.Gilvonauskas.

Verslininko teigimu, žmonės atsiskaitinėja ir eurais, ir litais, o grąža, žinoma, atiduodama eurais.

„Vienintelis nesklandumas – vyresnio amžiaus žmonės būtinai reikalauja lietuviškų eurų, mat pinigai be Vyčio atrodo netikri. Paaiškiname, kad ir tokių, ir tokių eurų yra, jeigu reikia pakeičiame į lietuvišką“, – apie klientų įsitikinimus atviravo V.Gilvonauskas.

„Šiek tiek problemų buvo kilę ir su kasos aparatais, nes pristatė ne tokį, tačiau visi šie rūpesčiai laikini“, – teigė technikos parduotuvės vadovas.

  

„Minimago“ prekybos centre žaislais, avalyne, apatiniu trikotažu, kanceliarinėmis prekėmis prekiaujančios įmonės „Gardmena“ vadovas Mindaugas Šliuoža patikino, kad perėjimas prie euro taip pat vyksta sklandžiai.

„Ruošėmės, viskas kaip ir gerai. Žinoma, sausio 2-ąją buvo streso, nes nežinojome, kaip veiks programos, tačiau viskas veikė be sutrikimų“, – atviravo pašnekovas.

  

Nors, anot M.Šliuožos, žmonės atsiskaito tiek litais, tiek eurais, tiek mokėjimo kortelėmis, jį kiek nustebino tai, kad jau sausio 2 d. pusę pajamų sudarė valiuta eurais.

„Žmonės supratingi, nors yra ir tokių, kurie naudojasi prekybos vietomis kaip valiutos keityklomis, mums teko susidurti tik su itin sąmoningais klientais. Mūsų negąsdina nei didelis monetų kiekis, nei stambesnės kupiūros. Nors įstatymiškai galėtume nepriimti daugiau nei 50 monetų vienetų, priimsime, jei ir visą karutį atveš“, – su šypsena pasakojo „Gadmenos“ direktorius.

  

Gargžduose veikiančios picerijos „Buda“ vadovas Nerijus Puidokas portalui mano-gargzdai.lt teigė, kad   sunkumų euro įvedimas taip pat nesukėlė.

„Buvome pasiruošę, turėjome išsikeitę nemažai euro monetų, tad viskas vyksta sklandžiai. Vienintelis nepatogumas kilo dėl personalo apmokymo, nes reikia šiek tiek laiko priprasti prie naujų programų, aparatų ir panašiai“, – apie euro įvedimo niuansus kalbėjo picerijos vadovas.

  

Su euro įvedimu puikiai tvarkosi ir grožio salonas „Deivės oazė“. Jo savininkė Kristina Čepienė atviravo, kad klientai labai geranoriški, dažniausiai ateina apsirūpinę ir smulkesniais pinigais. Nors problemų šiam salonui nekyla ir gavus stambesnę kupiūrą – eurais pasirūpinta iš anksto.

„Galvojome, kad tikrai bus blogiau“, – apie lūkesčius ir realybę pasakojo grožio salono vadovė.

 

Gargžduose nemokamai litus į eurus galima išsikeisti:

Šiaulių banko Gargždų klientų aptarnavimo skyriuje (Klaipėdos g. 60);

Swedbanko Gargždų klientų aptarnavimo centre (Klaipėdos g. 17A);

DNB banko Gargždų skyriuje (Klaipėdos g. 17);

Gargždų pašte (Kvietinių g. 4).

 

Klaipėdos rajone nemokamai litus į eurus galima išsikeisti:

Dovilų pašte (Klaipėdos g. 17/Lankiškės g. 2, Dovilai);

Kretingalės pašte (Klaipėdos g. 12, Kretingalė);

Priekulės pašte (Turgaus g. 1, Priekulė);

Veiviržėnų pašte (Laisvės g. 4, Veiviržėnai);

Vėžaičių pašte (Gargždų g. 25, Vėžaičiai).

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 53 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,