Mano Gargždai



Reguliuojamoje sankryžoje gargždiškius pasitiko pokyčiai

Įvertinkite šį įrašą
(9 balsai)
Skaitytojo nuotrauka. Skaitytojo nuotrauka.

Pirmadienį važiuojančiuosius Klaipėdos bei Dariaus ir Girėno gatvių sankryža Gargžduose nustebino pokyčiai – pasikeitė šviesoforų signalai.

 

Į portalo elektroninio pašto dėžutę plūstelėjo susirūpinusių gyventojų perspėjimai apie permainas.

„Pastebėjau, kad šviesoforai buvo staiga sukeisti pirmadienio rytą, manau, kad reiktų žmones informuoti šiuo klausimu. Nes manau, kad daugelis važiuoja pagal senąją tvarką iš įpročio, o dabar, po pakeitimų, gali įvykti ne viena avarija“, akcentavo gargždiškis Sigitas.

    

Nuo šiol šviesoforai minėtoje sankryžoje atitinkamomis rodyklėmis reguliuos transporto srautų kryptis. Sankryžoje buvo panaikintos lentelės su žaliomis rodyklėmis, leidžiančiomis sukti į dešinę. Deja, dėl permainų šioje vietoje šįryt ne vienam teko užtrukti nusidriekusioje automobilių spūstyje.

  

Sprendimą modernizuoti Klaipėdos g. ir Dariaus ir Girėno g. sankryžą Saugaus eismo komisija priėmė dar praėjusiais metais.

Kaip skelbta anksčiau, Savivaldybė yra sudariusi sutartį su UAB „Sankryža", kurios darbuotojai kartu su Savivaldybės administracijos specialistais analizavo eismo situaciją ir pateikė pasiūlymus perprogramuoti šviesoforų valdiklius.

„Sudėtingiausia, kai reikia sukti į kairę pusę, todėl siūlome 3 fazių po 30 sekundžių šviesoforo valdiklio programą. Pavyzdžiui, važiuojant Klaipėdos g. nuo centro ir sukant į Dariaus ir Girėno g., nebereikėtų praleisti iš priekio atvažiuojančių automobilių – 30 sekundžių degtų žalia šviesa posūkiui į kairę, tuo metu iš Klaipėdos g. (atvažiuojant nuo Dauparų) būtų galima sukti į Kretingos pl. Šviesoforuose atsirastų rodyklės, kurios rodytų, kokius veiksmus vairuotojas gali atlikti. Taigi, atlikdami kairinį posūkį, vairuotojai važiuotų saugiau“, – aiškino UAB „Sankryža" inžinierius Kazimieras Radžius. Pasak jo, trijų fazių užteks transportui išsivažinėti. Saugaus eismo komisija pritarė pasiūlymui perprogramuoti šviesoforų valdymą pagal pateiktą schemą.

  

Be to, iki 2020 metų pagal ES direktyvas lentelių, kurios leidžia sukti į dešinę net degant raudonam šviesoforo signalui, turi nelikti visose šalyse narėse.

     

Primename, kad Kelių eismo taisyklėse numatyta, jog žalias rodyklių formos signalas tamsiame fone leidžia eismą tik rodyklių nurodytomis kryptimis. Geltonas signalas draudžia eismą (išskyrus Taisyklių 29 ir 166 punktuose nurodytus atvejus) ir įspėja, kad šviesoforo signalai pasikeis; jeigu signale yra juodo kontūro rodyklės, jos informuoja, kuriomis kryptimis bus leidžiama važiuoti įsijungus žaliam signalui. Raudonas signalas arba du pakaitomis mirksintys raudoni signalai draudžia eismą; jeigu signale yra juodo kontūro rodyklės, jos informuoja, kuriomis kryptimis bus leidžiama važiuoti įsijungus žaliam signalui.

 

KOMENTARAS

Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas, Saugaus eismo komisijos pirmininkas  Vidmantas Buivydas:

„Sprendimai dėl šios sankryžos yra ne galutiniai. Ir šią dieną kreipėmės į UAB „Sankryža“.

Iš tikrųjų sankryžoje sukti į kairę buvo nesaugu, kadangi mašinos dviem juostomis iš priekio parvažiuodavo. Ne viena avarija yra buvusi.

Dar bandysime peržiūrėti, kas papildomai padidintų eismo pralaidumą. Planuojama laikinai atstatyti lenteles, leidžiančias sukti į dešinę, degant raudonam šviesoforo signalui. Pavyzdžiui, jeigu iš Dariaus ir Girėno gatvės vairuotojas norės pasukti į Gargždus, užsidegus raudonam šviesoforo signalui ir esant tuščiam keliui, kad galėtų padaryti posūkį į dešinę. Jeigu nebegalės lentelių būti (dėl anksčiau minėtų ES direktyvų – aut.pastaba), mes turėsime vadovautis tuo, kas galima ir ne. O dabar manome, kad tai gali sumažinti srautus.

Taip pat bandysime prailginti šviesoforų signalų veikimo ciklą. Kiekviena sekcija turės atitinkamą ilgesnį sekundžių tarpą. Manome, kad pailgėjus ciklui, spės išvažiuoti visas transportas, kuris sustos prie raudono šviesoforo. Nes, užsidegus žaliam signalui, turės ilgesnį laiko tarpą išvažiuoti.

Šiek tiek atitrauksime STOP liniją Klaipėdos gatvėje, kadangi dabar sustojęs prie jos vairuotojas nebemato savo šviesoforo. Atkreipėme į tai dėmesį.

Viskas dar yra reguliavimo stadijoje. Tikimės vairuotojų kantrybės. Kuo daugiau būtų juostų, tuo greičiau visi išsivažinėtų. Bet esant turimam juostų skaičiui, pralaidumą bandysime padidinti galimomis priemonėmis.“

 

Skaitytojų ir Simos Ulvikienės nuotraukos:

15 komentarai

  • Padarė tikrą šūdą. Pravažiuoja 2 maišinos ir raudina užsidega..

    Pranešti Vairuotojas Trečiadienis, 2015 vasario 25 15:58 Komentaro nuoroda
  • Ten žmonės bent jau išmano savo darbą. O pas mus tik kopijuoja viską iš kitų šalių. Kažką bando padaryti kaip Vokietijoje, kažką paima iš Norvegijos ir t.t., ir panašiai. Po to taip ir gaunasi, iš pradžių padaro, o po to puola taisyti. Pvz. šiandien, prisuko atgal žalias rodykles prie šviesaforų, bet taip problemos neišspręs nei atvažiuojant nuo "norfos", nei važiuojant iš Girėno g., nei parvažiuojant Kretingos pl. Kadangi važiuojant tiesiai ir sukant į dešinę galima tik iš vienos juostos. Kamščiai ir toliau visiems gadins nervus rytais. P. Buivydai atvažiuok ryte 7.30 į Gargždus ir pažiūrėk ką pridirbai. Gerai, kad šį savaitgalį rinkimai, jau man aišku už ką nebalsuosiu.

    Pranešti Trečiadienis, 2015 vasario 25 13:27 Komentaro nuoroda
  • Aš negaliu atsistebėti neigėjais Lietuvoje. Visi komentarai neigėjų, totalių neigėjų. Vokiečiai išėję į gatvę dėkoja infrastruktūros statybininkams, kad jų vaikai eis saugiau per gatvę, kad avarijų bus mažiau ir t.t., ten ant kiekvieno kampelio net mažiausiam kaime šviesoforas, ir visi dėl to laimingi. Atsibuskite, pagaliau, žmonės. Arba... nuneikite ir iškoneveikite ir mane, kaip elgiatės su visais, kaip elgiatės visada.

    Pranešti Saulius Trečiadienis, 2015 vasario 25 11:17 Komentaro nuoroda
  • O kaip dabar bus rytais išvažiuojant iš Dariaus ir Girėno gatvės: juk ten apie 6.30 val stovi keli autobusiukai, surenkantys žmones? Tai jie užima 1-ą juostą???

    Pranešti widem Trečiadienis, 2015 vasario 25 06:16 Komentaro nuoroda
  • KAMSCIAI PRASIDEJO IR REIKIA LAUKTI ILGAI

    Pranešti Andrius Antradienis, 2015 vasario 24 20:44 Komentaro nuoroda
  • O as labai patenkintas siuo pakeitimu, maziau problemu, ir saugiau vaziuoti

    Pranešti valentas Antradienis, 2015 vasario 24 16:52 Komentaro nuoroda
  • Neišmanėliai padarė šviesaforus kaip didmiestyje, o gatvės paliktos su trumpom lėtėjimo juostom, tad kamščiai garantuoti. Ar kas nors buvo nubaustas už Klaipėdos gatvės rekonstrukciją, kur buvo žadama praplatinti? Kas atsakingas už Kvietinių gatvės susiaurinimą, padarant tipo dviračių takelį. Kas per velniava padaryta P.Cvirkos gatvėje? Stop ženklas padarytas prieš kalnelį su perėja, ten sustojus nieko nesimato, iš kairės mašinos sustatytos, iš dešinės namas stovi. Kas pagaliau atsakys už visas tas nesąmones padarytas, kurios ne tik kad nepadeda, bet dar padaro sudėtingesnį važiavimą?

    Pranešti Gyventojas Antradienis, 2015 vasario 24 13:56 Komentaro nuoroda
  • Informacija apie pakeitimus atsiranda jau po pakeitimų, kur tai matyta? Šį ryt net iš savo gyvenamo kiemo į D. ir Girėno gatvę nebuvo įmanoma išvažiuot, gatvėje automobiliu eilės begalinės, šviesoforai dega labai trumpai, žodžiu tvarka negera, visur vieni kamsčiai.

    Pranešti Kristina Antradienis, 2015 vasario 24 13:29 Komentaro nuoroda
  • Faktas, kad padaryta nesamonė, bet prie kamščių dasideda ir tas, kad žmonės važiuoti nemoka, taisyklių nežino, kogero pusei reikėtų teises atimti pagal vaizdą, kaip jie važiuoja toje sankryžoje.... Chaosas visiškas, per raudonas sukasi į dešinę, ne iš tos juostos ir ne tam šviesoforui žaliam degant važiuoja tiesiai, sukasi, tragedija.

    Pranešti .... Antradienis, 2015 vasario 24 13:26 Komentaro nuoroda
  • Neturiu žodžiu.... Kas per kamščiai šiandiena buvo... Eilės vos ne kilometras kur tokių dalykų niekada nebuvo.. Jūs tikrai durni esat projektuotojai ar kas čia atsakingas už tą šūdą ???? Blyn niekada nieko jie neapskaičiuoja ir neįvertina kaip gali būti, o tiesiog daro ir viskas.. GALVOKIT su galva ir prašau sugražinti normaliai veikiančius šviesaforus..

    Pranešti lan Antradienis, 2015 vasario 24 13:03 Komentaro nuoroda

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 375 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,