Mano Gargždai



Balsuojančiųjų iš anksto rajone netrūksta

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Ketvirtadienį, apie 13 val. Savivaldybės Metrikacijos skyriaus salėje buvo balsuojančiųjų, bet eilių nesusidarė Ketvirtadienį, apie 13 val. Savivaldybės Metrikacijos skyriaus salėje buvo balsuojančiųjų, bet eilių nesusidarė

     Trečiadienį ir ketvirtadienį Lietuvoje vyksta išankstinis balsavimas savivaldybių tarybų ir merų rinkimuose. Iš anksto balsuoti gali visi rinkėjai, kurie rinkimų dieną negalės atvykti balsuoti į savo rinkimų apylinkę. Klaipėdos rajone rinkėjai iš anksto balsuoja Savivaldybės Metrikacijos skyriaus salėje (Klaipėdos g. 2, Gargždai).


     Kaip informavo Klaipėdos rajono rinkimų komisijos pirmininkas Zigmas Bitinas, norinčių balsuoti anksčiau netrūksta. Trečiadienį savo valią išreiškė 198 rinkėjai, šiandien numatoma, kad balsuos dar daugiau.
     „Rinkėjų ateina nuolat, tačiau viskas vyksta sklandžiai", – komentavo Z.Bitinas.
     Daugiausia balsuoja Klaipėdos rajono savivaldybės rinkėjai, tačiau sulaukta rinkėjų ir iš kitų savivaldybių: Biržų, Šilalės, Pagėgių, Klaipėdos. Daugiausiai – 15 rinkėjų – atvyko iš Neringos savivaldybės.
     Iš viso Klaipėdos rajono savivaldybės rinkėjų sąrašuose – 42 482 gyventojai.


     Trečiadienį prasidėjo ir balsavimas specialiuose paštuose. Jis vyks vasario 25–27 d. nustatytomis darbo valandomis. Pašto darbuotojui, išduodančiam rinkimų dokumentus, reikės pateikti rinkėjo kortelę ir pasą ar kitą rinkėjo asmenybę patvirtinantį dokumentą.
     Balsuoti specialiuose paštuose gali tik rinkėjai, kurie dėl sveikatos būklės ar amžiaus yra sveikatos priežiūros (išskyrus ambulatorines), socialinės rūpybos ar globos įstaigose arba atlieka privalomąją karo tarnybą ir todėl negali atvykti balsuoti į rinkimų apylinkę, arba atlieka tikrąją karo tarnybą, valstybės tarnybą ar dirba pagal darbo sutartis tarptautinėse karinėse operacijose užsienyje, arba atlieka arešto ar laisvės atėmimo bausmę ar yra areštinėse, tardymo izoliatoriuose (sulaikymo namuose).


     Po trijų dienų, kovo 1-ąją, Lietuvoje vyks savivaldybių tarybų ir merų rinkimai. 60-tyje savivaldybių bus išrinkti 1 524 tarybos nariai, įskaitant 60 merų. Pirmąkart Lietuvos istorijoje merai bus renkami tiesiogiai.
     Kandidatų sąrašuose – 15 149 asmenys, dėl mero postų varžysis 434 kandidatai. Kai kuriose savivaldybėse renkant merus, jeigu balsai pasiskirstys tarp kandidatų ir niekas iš karto nebus išrinktas meru, prireiks papildomo balsavimo, kuris numatytas kovo 15 d.
     Savivaldos rinkimuose galės dalyvauti 2 542 605 rinkėjai, kurių galutinį sąrašą praėjusį sekmadienį patvirtino VRK. Praėjusiuose savivaldos rinkimuose 2011 metais jame buvo apie 2,638 mln. rinkėjų.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 223 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,