Mano Gargždai



Kviečia pasitikti sugrįžtančius paukščius

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Asociatyvi redakcijos archyvo nuotr. Asociatyvi redakcijos archyvo nuotr.

     Pirmadienį, kovo 23 d., šalyje vyks didžiosios paukščių sutiktuvės. Tądien Generalinė miškų urėdija ir Aplinkos ministerija rengs pavasarinę inkilų kėlimo šventę „Paukščiai grįžta namo".

 

     Šventė bus minima visose 42 miškų urėdijose, kur šią ir kitą savaitę keliami inkilai. Kartu su jaunaisiais miško mylėtojais Nemenčinės miškų urėdijos Liepynės girininkijoje inkilus kels ir šventės globėjas aplinkos ministras Kęstutis Trečiokas.

     Sparnuočių sutiktuvių tradiciją prieš daugiau kaip 90 metų pradėjo vienas žymiausių Lietuvos gamtininkų – profesorius Tadas Ivanauskas. Šiemet inkilų kėlimo šventė organizuojama minint Pasaulinę miškų dieną.

     „Ši graži tradicija – tai ne tik būdas pasirūpinti sparnuočiais, bet ir proga pabūti gamtoje su jaunaisiais miško bičiuliais. Dalyvaudami šioje ir panašiose šventėse vaikai auga jautrūs aplinkai, gamtai ir gyvūnams. Labai svarbu, kad jaunoji karta suprastų gamtos, miško, gyvūnų svarbą ir juos saugotų", – sakė šventės globėjas aplinkos ministras K. Trečiokas.

     Švenčiant paukščių sugrįžtuves kasmet visoje Lietuvoje iškeliami keli tūkstančiai naujų inkilų, atnaujinami seni. Dalį inkilų, padedami mokytojų ir miškininkų, jaunieji miško bičiuliai pagamina savo rankomis.

     Daugiau informacijos apie tai, kaip šventė bus minima miškų urėdijose, rasite jų interneto tinklalapiuose.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 303 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,