Mano Gargždai



Policijos komisariato pareigūnai lankėsi Slengiuose ir Kretingalėje

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Pradinių klasių mokiniams buvo primintos saugaus eismo taisyklės. Klaipėdos AVPK Klaipėdos rajono PK nuotr. Pradinių klasių mokiniams buvo primintos saugaus eismo taisyklės. Klaipėdos AVPK Klaipėdos rajono PK nuotr.

Klaipėdos rajono policijos komisariato pareigūnai nepamiršta rajono gyvenviečių. Neseniai jie aplankė Slengius ir Kretingalę.

 

Kovo 23 d., pirmadienį, Klaipėdos rajono policijos komisariato Viešosios policijos skyriaus Prevencijos poskyrio pareigūnai lankėsi Slengių daugiafunkciame centre, kur pradinių klasių mokiniams buvo primintos saugaus eismo taisyklės bei tinkamas elgesys gatvėje.

 

Vaikai demonstravo savo žinias,  kaip reikia naudoti atšvaitus, nurodė, kokie gali būti pavojai kelyje, kokios yra pėsčiųjų bei dviratininkų pareigos, tai, kas draudžiama.

Po pokalbio su mažaisiais daugiafunkcio centro kieme buvo paženklinti visų norinčiųjų dviračiai.

    

kretingaleje

Vizitas Kretingalėje. Klaipėdos AVPK Klaipėdos rajono PK nuotr.

 

Policijos komisariato viršininkas Raimondas Vaitkevičius su policijos komisariato Viešosios policijos skyriaus Prevencijos poskyrio vyresniuoju tyrėju Giedriumi Gumuliausku, to paties poskyrio vyresniąja specialiste Diana Pipiriene bei tyrėju Sauliumi Bružu  lankėsi Kretingalės seniūnijoje, kur susitiko su seniūnu bei bendruomenės atstovais.

  

Policijos komisariato viršininkas supažindino susitikimo dalyvius su nusikalstamumu Kretingalės seniūnijoje, pažymėdamas, kad kriminogeniniu požiūriu ši seniūnija yra viena iš ramiausių, šiokių tokių problemų yra tik Karklės kaime, kur neretai yra vykdomos vagystės iš automobilių, nes čia nėra pakankamai saugomų automobilių aikštelių.

Susitikimo dalyviai aktyviai diskutavo dėl teisėtvarkos problemų seniūnijoje. Seniūnas Vytautas Gūžas  akcentavo, kad  Karklės kaime lankytojai  neretai pažeidžia Kelių eismo taisyklių reikalavimus, stato automobilius draudžiamose ir ne tam skirtose vietose, taip pat pažymėjo, kad Kretingalės miestelyje į renovuotą miestelio stadioną jaunimas suvažiuoja vakarais motoroleriais ir keturračiais, gadindami naują stadiono dangą. Seniūnas pasidžiaugė seniūniją aptarnaujančiu apylinkės inspektoriumi Sauliumi Bružu,  akcentuodamas, kad į jį galima kreiptis bet kokiu paros metu ir jis niekad neatsisako padėti.

  

Policijos komisariato atstovai, atsakydami į išsakytus pastebėjimus, nurodė, kad pagal galimybes policijos pareigūnų ekipažai bus nukreipiami į problemiškas vietas. Siekdami stiprinti teisėtvarką, policijos pareigūnai paprašė susitikimo dalyvių agituoti gyventojus ir bendruomenes aktyviau burtis į saugios kaimynystės grupes, stiprinti policijos rėmėjų veiklą. Taip pat buvo paprašyta, kad atsakingi seniūnijos darbuotojai pagal galimybes iš anksto informuotų policijos komisariatą apie numatomus masinius renginius, kad policijos komisariatas galėtų planuoti savo pajėgas viešosios tvarkos užtikrinimui. Ypač tai aktualu vasaros sezono metu, nes renginių visame rajone daug, o policijos pajėgos ribotos.

  

Policijos komisariato viršininkas paragino sutikimo dalyvius, esant kokioms nors problemoms, skambinti jam ar kitiems komisariato pareigūnams, esant reikalui, kviesti policijos pareigūnus į bendruomenių susirinkimus ar susitikimus, spręsti bendrai iškylančias problemas teisėtvarkos srityje.

   

Kretingalės seniūnijos seniūnas Vytautas Gūžas padėkojo policijos komisariato viršininkui ir pareigūnams už apsilankymą, o policijos komisariato viršininkas Raimondas Vaitkevičius – už priėmimą.

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 242 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,