Mano Gargždai



Banaliausiomis dovanomis lietuviai laiko vazas, rėmelius ir žvakes

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Asociatyvi Corbis nuotr. Asociatyvi Corbis nuotr.

     Jei artimiausiu metu rinksite artimam žmogui dovaną, verčiau gerai pagalvokite prieš nutardami, kad jį neabejotinai pradžiugins dar vienas gražus nuotraukų rėmelis ar vaza gėlėms. Būtent šios dovanos mūsų tautiečiams atrodo banaliausios ir neįdomiausios, atskleidė įžymybių vaizdo sveikinimų projekto „Nepirk rožių" internetinė apklausa.

 

     Apklausos dalyviai buvo paprašyti įvardinti po tris dovanas, kurios jiems atrodo banaliausios ir neįdomiausios. Paaiškėjo, kad labiausiai respondentams nepatinka gauti tokias interjero detales kaip vazos gėlėms arba nuotraukų rėmeliai – ir viena, ir kita į savo trejetukus įtraukė daugiau nei pusė (54,5 proc.) apklausos dalyvių. Taip pat maždaug pusė (49,5 proc.) atsakiusių į klausimus sakė nemėgstantys dovanų gauti žvakių, o 43,6 proc. respondentų nusivilia gavę indų.

     Respondentai buvo klausiami ir kokios trys dovanos jiems atrodo geriausios. Atsakymai parodė, kad net tris ketvirtadalius (73,3 proc.) lietuvių labiausiai pradžiugintų kelionė į užsienį. Antroje vietoje lietuviams yra įspūdžio dovanos (67,3 proc.) – skrydis oro balionu, šuolis parašiutu ir kitos panašias emocijas teikiančios dovanos. Trečioji geriausia dovana, anot respondentų, yra tiesiog staigmena (66,3 proc.) – visiškai netikėta, bet kokio pobūdžio dovana.

     „Džiaugiamės, kad apklausos rezultatai patvirtino mūsų idėją, jog reikia ieškoti originalių dovanų ir vengti banalybių. Paaiškėjo, kad lietuviams mažai patinka materialios dovanos, kurias dovanojant neįdedama širdies, kurios nekelia stiprių emocijų. Ir priešingai – pačios smagiausios dovanos mūsų šalies gyventojams yra tos, kurios siejasi su stipriomis emocijomis ir įspūdžiais", – sako „Nepirk rožių" vadovė Oksana Rokaševič.

     Šias tendencijas patvirtina ir respondentams kylančios sąsajos su fraze „originali dovana". Trečdalis (33,7 proc.) jų teigė, kad labiausiai originali dovana jiems siejasi su staigmena, trys iš dešimties (30,7 proc.) – kad su įspūdžiais. 12,9 proc. respondentų tai siejasi su rankų darbo dovana, o 10,9 proc. apklaustųjų mano, kad tokia dovana privalo būti nemateriali.

     Be to, apklausa leidžia daryti išvadą, kad visgi didžioji dauguma lietuvių posakiui „Pinigai – geriausia dovana" nepritaria. Vos 7 proc. apklaustųjų sutiko, kad dovaną gauti pinigais yra geriau negu bet kokią kitokią dovaną.

     Apklausoje, kuri buvo atlikta internetu 2015 m. kovo 13-20 d., iš viso dalyvavo 303 Lietuvos gyventojai nuo 15 iki 64 metų amžiaus.

     „Nepirk rožių" yra žymių Lietuvos žmonių vaizdo sveikinimų projektas. Elektroninėje sveikinimų parduotuvėje www.nepirkroziu.lt pasirinkta proga artimam žmogui galima užsakyti daugiau nei 20 žymių šalies dainininkų, aktorių, iliuzionistų ir radijo laidų vedėjų asmeninius sveikinimus. Projektą šiemet pristatė dovanų platinimo bendrovė „Gera dovana".

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 288 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,