Mano Gargždai



Jaunimas Lietuvos rankų lenkimo čempionate iškovojo 10 medalių

Įvertinkite šį įrašą
(3 balsai)
Dalyvių nuotrauka. Dalyvių nuotrauka.

Balandžio 4 d. (šeštadienį), dieną prieš šv. Velykas, Lietuvos jaunimas gausiai rinkosi Radviliškyje –  XIX Lietuvos jaunių rankų lenkimo čempionate.

 

Į čempionatą jaunimas atvyko iš 10-ies miestų: Skuodo, Šilutės, Mažeikių, Šiaulių, Rietavo, Kuršėnų, Klaipėdos, Šakių, Radviliškio ir, žinoma, Gargždų. Čempionatui trenerė Inga Rimkuvienė paruošė 17 sportininkų. Sportininkai kovojo savo svorio kategorijose, kaire ir dešine rankomis, amžiaus grupėse iki 18 m. ir iki 21 m.

Svorio kategorijoje iki 45 kg kaire ranka Karolina Aukskelytė pradžiugino savo komandos draugus. Ji, finalinėse kovose įveikusi varžovę iš Mažeikių, tapo nugalėtoja. Trečioji vieta atiteko taip pat mūsų komandos sportininkei – Kamilei Tizinauskaitei. Su dešine ranka Karolina užėmė trečiąją vietą.

Svorio kategorijoje iki 50 kg finalinėse kovose ir kaire, ir dešine rankomis kovojo Šilutės ir Gargždų sportininkės. Pripažinusi, kad varžovė stipresnė, Sandra Buožytė džiaugėsi antrosiomis vietomis.

Svorio kategorijoje iki 55 kg varžėsi aštuonios sportininkės. Mūsų sportininkė Rūta Abramovičiūtė kaire ranka nusileido tik Mažeikių ir Radviliškio sportininkėms ir iškovojo trečiąją vietą.

Amžiaus grupėje iki 21 m., svorio kategorijoje iki 55 kg, Linai Buožytei neatsirado priešininkių ir ji, dešine ir kaire rankomis nugalėjusi varžoves, džiaugėsi stovėdama ant pirmosios vietos pakylos laiptelio.

Tarp vaikinų geriausiai sekėsi Simui Kvasiui svorio kategorijoje iki 80 kg. Vaikinas tarp 12 sportininkų iškopė į aukštą poziciją ir užėmė garbingą trečiąją vietą. Kovojant su dešine ranka, vaikiną užvaldė dar didesnis adrenalinas, taip jis atsidūrė finalinėje kovoje su Rietavo sportininku. Fortūna nusišypsojo Simo priešininkui, bet vaikinas nenuliūdo: „Pralaimėjus, atsiranda dar didesnis stimulas treniruotis ir kitais metais nugalėti“. Trenerės Ingos akimis, pernai Lietuvos jaunių čempionate, įsivėlus klaidai, Simui nepasisekė užimti prizinės vietos, vaikinas visus metus nešiojosi apmaudą širdyje, bet nieko nekaltino, tik atsidavęs treniravosi ir tikėjo, kad šiemet „klaidą ištaisys“.  Simas taip ir padarė!

Už Gargždų rankų lenkimo komandos garbę taip pat kovojo: Erika Bieliauskaitė, Greta Jankauskaitė, Vita Rimkutė, Greta Kleponytė, Diana Titliūtė, Šalnė Ašmontaitė, Karolis Žemgulys, Tomas Baužys, Tomas Čėsna, Aurimas Kvėzla ir Audrius Serepinas.

Visiems jaunuoliams ir jaunuolėms tai buvo pirmas čempionatas, todėl nieko stebėtino, kad kai kuriems dar pritrūko taškų iki prizinės vietos. Tačiau visi džiaugėsi vienu ar keliais taškais prisidėję prie bendros komandinės vietos. Taip Gargždų miesto komanda, aplenkusi Šiaulių, Kuršėnų ir Šakių komandas, didžiavosi  septintąja vieta.

Džiaugiuosi, kad vaikai skandavo čempionato pabaigoje: „Vienas už visus, visi už vieną“. O dar labiau džiaugiuosi, kad stengiuosi ir sugebu jaunimą suburti prie rankų lenkimo stalo. Tai daug geriau, negu jie rinktųsi prie kokio nors „kito stalo“. Grįžtant  iš čempionato, vaikai dėkojo man – trenerei, bet ką aš daryčiau jaunimo čempionate be savo stipraus gražaus jaunimo. Visa komanda esame dėkinga „Viktorijos“ sporto klubo vadovui, Tarybos nariui Viktorui Kurai už paramą – startinį mokestį, kad komanda galėtų dalyvauti Lietuvos čempionate, ir Sporto centro direktoriui Vaidui Liutikui už parūpintą transportą.

Klaipėdos rajono rankų lenkimo sportininkai ir trenerė turi mažą svajonę, kad rankų lenkimo sportas atrastų vietą Gargžduose, nes Lietuvoje Gargždų rankų lenkimo komanda vietą jau turi.

 

Dalyvių nuotraukos:

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 246 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,