Mano Gargždai



Gargždų parke – ženklai, įspėjantys apie nerūkymo zonas

Įvertinkite šį įrašą
(4 balsai)
Gerdos Muldarytės nuotr. Gerdos Muldarytės nuotr.

Klaipėdos rajone sparčiai mažėja vietų, kuriose rūkoriai nevaržomai gali užtraukti dūmelį. Savaitės pradžioje ženklai, įspėjantys, kad čia draudžiama rūkyti, pastatyti ir Gargždų parke.

 

Pažeidimų nepraleis pro akis

Sprendimas papildyti viešų vietų sąrašą, kuriose draudžiama rūkyti, priimtas dar praėjusių metų birželį. Anuomet nutarta, kad rūkyti nebebus galima Priekulės miesto turgaus aikštėje ir tam tikrose Gargždų parko teritorijose.

Sprendimas įsigaliojo nuo spalio 1 d., apie šį draudimą įspėjantys ženklai Gargždų parke buvo pastatyti pirmadienį. Rūkyti draudžiama parko teritorijos Senojo parko dalies aukštutinėje terasos zonoje (be šlaito) ir Naujojo parko dalies aukštutinėje terasos zonos dalyje, apimančioje įrengtą vaikų žaidimų aikštelę.

Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Edgaras Kuturys sutiko, kad prie tokių permainų rūkoriams priprasti nėra lengva. Tačiau jie atsipalaiduoti ir ignoruoti draudimo rūkyti nustatytose Klaipėdos rajono teritorijose neturėtų.

„Mūsų kasdienis darbas yra į tai reaguoti. Niekada nepraeiname pro šalį, pamatę pažeidimą. Žiūrime, kad taisyklių būtų laikomasi“, – kalbėjo E.Kuturys.

 

Po pirmos paros – nuostoliai

Gargždų seniūnas Saulius Bakšinskis nurodė, kad parko teritorijoje pirmadienį buvo pastatyti 8 apie draudimą rūkyti perspėjantys ženklai. Deja, jau antradienį vienas jų, buvęs netoli vaikų žaidimų ir treniruoklių aikštelių, buvo nulaužtas.

„Vienas ženklas atsidūrė mano kieme – sąmoningas žmogus, pamatęs jį nulaužtą, atnešė. Per vieną parą jau padaryta nuostolių. Buvo nuogąstavimų, kaip į draudimą bus reaguota, bet negalima teigti, kad nulaužė rūkantieji ar nerūkantieji“, – tvirtino S.Bakšinskis.

Seniūnas ragino žmones, pamačiusius, kad ženklai yra laužomi, reaguoti, pranešti apie tai.

„Parkas yra traukos centras, ten vyksta viskas: bėgiojama, vaikšto mamytės, ne paslaptis, kad netrūksta ir girtuokliavimų. Matyt, reikia kreipti daugiau dėmesio į šią vietą“, – mąstė S.Bakšinskis.

 

Skatina mesti rūkyti

Plėtojant nerūkymo zonų kūrimą, siekiama užtikrinti vaikų ir suaugusiųjų, kurie nerūko, teises į sveiką aplinką. Nerūkymo vietų įteisinimas – tai prevencinė bei skatinanti mesti rūkyti priemonė, mažinanti aktyviai ir pasyviai rūkančių asmenų skaičių, formuojanti neigiamą aplinkinių, ypač vaikų požiūrį į rūkymą, kaip į nenormalų ir žalingą sveikatai reiškinį bei skatinanti rūkančiuosius atsisakyti sveikatą žalojančio įpročio.

Nuo 2009 m. rugsėjo 1 d. taip pat draudžiama rūkyti Gargždų miesto centrinėje aikštėje (Klaipėdos g. 2), Gargždų kultūros centro pastato teritorijoje (Klaipėdos g. 15), taip pat pėsčiųjų tako dalyje prieš Gargždų kultūros centrą, Sporto rūmų teritorijoje (Kvietinių g. 28).

Pagal Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekso 185-1 straipsnį, rūkymas vietose, kuriose pagal savivaldybių tarybų sprendimus draudžiama tai daryti, užtraukia įspėjimą arba baudą iki 14,48 Eur (50 Lt).

 

nerukymas parke

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 388 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,