Mano Gargždai



Rajono moksleiviai laikė anglų kalbos brandos egzaminą

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Abiturientai prieš anglų kalbos egzaminą. Sandros Vaičienės nuotr. Abiturientai prieš anglų kalbos egzaminą. Sandros Vaičienės nuotr.

     Gegužės 23 d. 9 val. ryto visoje šalyje prasidėjo užsienio kalbos (anglų) valstybinis brandos egzaminas. Į jį skubėjo ir 199 rajono moksleiviai. Gargžduose abiturientai rinkosi į „Kranto" pagrindinę mokyklą.


     Iš viso egzaminą šalyje laikyti pasirinko 21 892 kandidatai. Egzaminas vyko šimtas aštuoniasdešimt dviejuose Lietuvos savivaldybių administracijų įsteigtuose centruose.
     Anglų kalbos egzaminą sudarė trys dalys: teksto klausymas, skaitymas ir rašymas. Visoms užduotims atlikti buvo skirtos 3 val. 30 min.
     Po egzamino mano-gargzdai.lt kalbinti abiturientai buvo nusiteikę pozityviai, užduotys daugeliui rajono moksleivių pasirodė įveikiamos.
     „100 procentų, kad išlaikysime", – pasitikėjimo neslėpė kalbinti Gargždų „Vaivorykštės" abiturientai.
     „Buvo lengvesnis nei ruošėmės", – komentavo „Vaivorykštės" gimnazistė Gerda. Jai pritarė ir kiti dvyliktokai, kurie teigė, jog yra rašę ir sunkesnių kontrolinių darbų.

     „Labai nudžiugino, jog buvo aiškios rašinio ir laiško temos. Rašinyje reikėjo rašyti apie tai, ar padeda technologijos mokymuisi, o laiške – kaip palaikyti sveiką gyvenimo būdą. Kiek sunkesnė buvo skaitymo dalis", – egzaminą vertino kita abiturientė.
     Tiesa, rezultatų laukimas vis dėlto kelia nerimą. „Dėl rezultatų šiek tiek baisoka, nes gali ir nebūti puikūs rezultatai, atrodo buvo tokių „kabliukų", tad čia ir sėkmės reikalas", – kalbėjo viena kalbintų moksleivių.
     Kitas brandos egzaminas – lietuvių kalba ir literatūra, jį dvyliktokai laikys lygiai po savaitės, birželio 1-ąją, šeštadienį. Rajone šį egzaminą laikyti pasirinko 225 moksleiviai.
     Birželio 3-ąją numatytas biologijos, 5-ąją – matematikos, 8-ąją – istorijos, 10-ąją – geografijos, 12-ąją – fizikos, 15-ąją – chemijos, 17-ąją – informacinių technologijų ir 19-ąją – muzikologijos egzaminai.

 

Rajono abiturientai prieš anglų kalbos egzaminą – Sandros Vaičienės fotogalerijoje:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 117 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,