Mano Gargždai



Jonines sutiks su užsienio svečiais

Įvertinkite šį įrašą
(4 balsai)
Joninių kūrybinės dirbtuvės. Bendruomenės archyvo nuotr. Joninių kūrybinės dirbtuvės. Bendruomenės archyvo nuotr.

     Klaipėdos rajono „Daukšaičių pušynėlio" bendruomenė birželio 19-20 dienomis kviečia į išskirtinę Joninių šventę Daukšaičių kaime. Jos metu ne tik skambės vietinių ir kaimyninių šalių muzikantų kuriami muzikos garsai, bet ir bus minimas kaimo 320-ies metų jubiliejus.

 

     Pirmąją dieną (birželio 19 d.) susirinkusiųjų jau nuo 10 val. lauks Joninių kūrybinės dirbtuvės: kupoliavimas, žolynų rinkimas, gėlių vainikėlių pynimas, kupolės puošimas, Joninių vartų vainikavimas, vainikų Jonams ir Janinoms pynimas, šventinės aplinkos puošimas. Prie šių veiklų prisijungs ir svečiai iš Punsko (Lenkija), su kuriais bendruomenė bendradarbiauja.

     Birželio 20 d. (šeštadienį) 16.30 val. startuos šventinis vakaras. Po Jonų ir Janinų pagerbimo ceremonijos, 17 val. prasidės liaudiškos muzikos festivalis „Paparčio žiedas". Šventinėje scenoje pasirodys apie 100 artistų, tarp kurių – ir muzikantai iš Karaliaučiaus srities (Rusija). Tradicinius Joninių šventės žaidimus, šokius, burtus demonstruos Punsko lietuviai.

     Koncerte taip pat dalyvaus ir vietiniai bei kaimyniniai kolektyvai: Gargždų kultūros centro ansamblis „Cyrulėlis" (vadovas Vidmantas Radavičius), Rietavo savivaldybės kultūros centro kaimo kapela „Subata" (vadovė Aida Liutikienė), Veiviržėnų kultūros centro Daukšaičių kaimo kapela „Ritin Dobil" (vadovas Jaroslavas Barabuška).

     Po smagaus koncerto, apie 21 val., visi bus kviečiami smagiai trypti gegužinėje, o 23 val. dangų nušvies šventiniai fejerverkai.

     Renginio metu veiks Daukšaičių kaimo, taip pat kaimyninių seniūnijų „darbštuolių kiemeliai". Juose bus galima įsigyti sūrių, konditerijos gaminių, medaus, arbatžolių, paragauti žemaitiškos virtuvės patiekalų, įsigyti originalių bendruomenės narių rankomis pagamintų suvenyrų.

     Joninės Daukšaičiuose – tradicinė šventė, švenčiama jau apie 20 metų.

 

vvg

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 355 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,