Mano Gargždai



Rajono abiturientai po matematikos egzamino: „Buvo sunku“

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Sandros Vaičienės nuotr. Sandros Vaičienės nuotr.

     Šiandien, birželio 5 dieną, abiturientų laukė dar vienas išbandymas – matematikos valstybinis brandos egzaminas. Šalyje jį pasirinko laikyti 15 290 kandidatų, Klaipėdos rajone – 138 dvyliktokai.


     Egzaminas buvo vykdomas šimtas penkiasdešimt trijuose Lietuvos savivaldybių administracijų įsteigtuose centruose, rajone moksleiviai rinkosi į Gargždų „Vaivorykštės" gimnaziją.

     Portalui mano-gargzdai.lt pakalbinus keletą abiturientų, vyravo ganėtinai slogios nuotaikos, jautėsi neužtikrintumo jausmas.

     „Egzaminas buvo sunkus, nuotaikos – keliančios daug abejonių, neramu labai dėl rezultatų", – kalbėjo „Vaivorykštės" gimnazistė.

     Jai pritarė ir kita kalbinta dvyliktokė: „Buvo sunku, nelaukiu gerų rezultatų, tikiuosi tik išlaikyti".

     „Iš manęs niekada nebuvo matematikės, bet palyginus su 2013 ar 2014 metų egzaminais, šis tikrai atrodė normalus. Kiek girdėjau iš matematikų, tai labai pritrūko laiko", – įspūdžiais dalinosi 6 balų įvertinimą iš matematikos mokomojo dalyko turinti gimnazistė.

     „Kas nuosekliai mokėsi, tą turėtų tenkinti ir užduotys, ir rezultatai", – nuomonę išsakė dvyliktokas Ignas.

     Atliekant egzamino užduotį, kurią sudarė trys dalys, buvo galima surinkti 60 taškų. Pirmą užduoties dalį sudarė 10 uždavinių su pasirenkamaisiais atsakymais (už kiekvieną skiriama po vieną tašką). Antrą dalį sudarė trumpojo atsakymo (nestruktūruoti arba struktūruoti) uždaviniai. Už antros dalies uždavinius skiriama 12 taškų. Trečioje užduoties dalyje abiturientams reikėjo išspręsti uždavinius. Atvirojo atsakymo (struktūruoti arba nestruktūruoti) uždaviniai vertinami ne mažiau kaip 2 taškais. Iš viso ši užduoties dalis vertinama 38 taškais.

     Praėjusiais metais matematikos egzaminą išlaikė 88,1 proc. abiturientų, nepasisekė 11,9 proc.

     Abiturientų birželio 8-ąją dar laukia istorijos, 10-ąją – geografijos, 12-ąją – fizikos, 15-ąją – chemijos, 17-ąją – informacinių technologijų ir 19-ąją – muzikologijos egzaminai.

 

Akimirkos prieš matematikos egzaminą – Sandros Vaičienės nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 212 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,