Mano Gargždai



„Banga“ išplėšė įspūdingą pergalę

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Jurgitos Riekašienės/fkbanga.lt nuotr. Jurgitos Riekašienės/fkbanga.lt nuotr.

     Šeštadienį Gargždų miesto stadione „Banga" žaidė LFF I lygos 12 turo varžybas, kuriose išplėšė pergalę prieš Vilniaus „Žalgirį B" rezultatu 3:1 (0:1).

 

     Aktyviai dvikovą pradėjusi „Banga" gana greitai sulėtino tempą, o varžovai ėmė naudotis mūsų komandos klaidomis. Jau 7 minutę vilniečiai turėjo puikią galimybę išsiveržti į priekį, tačiau svečių puolėjas, išbėgęs vienas prieš I.Driomovą, nepataikė į vartus. Dar po kelių minučių analogiškoje situacijoje žalgirietis nestipriai smūgiavo tiesiai į „Bangos" vartų sargą.

     Po šių svečių išpuolių kiek suaktyvėjo ir gargždiškiai. 12 minutę K.Urbaičio tolimu smūgiu pasiųstą kamuolį „Žalgirio B" vartininkas L.Lidakevičius nukreipė už galinės linijos, o 22 minutę tas pats K.Urbaitis, po puikaus D.Pačkausko perdavimo, iš 8 metrų pasiuntė kamuolį virš vartų.

     27 minutę fortūna, iki tol gelbėjusi „Bangą", atsuko nugarą – vilnietis L.Vaičiūnas smūgiavo iš 16 metrų, kamuolys kliudė gynėjo koją ir neįtikėtina trajektorija nusileido už vartininko nugaros į „Bangos" vartus – 0:1. Tiesa, paskutinę kėlinio minutę sėkmė vėl šypsojosi „Bangai" – svečiai neišnaudojo dar vienos idealios progos.

     Antrąjį kėlinį vėl aktyviau pradėjo „Banga". 47 minutę įspūdingą reidą kairiuoju kraštu surengęs J.Adamas permetė kamuolį į dešinįjį kraštą D.Pačkauskui, o šis pastebėjo į baudos aikštelę įbėgantį K.Urbaitį, ir rezultatas tapo lygus – 1:1. Tiesa, gargždiškių džiaugsmas nesitęsė ilgai. Jau 58 minutę vilniečiai išnaudojo dar vieną klaidą aikštės viduryje ir nuo gynėjų pabėgęs J.Momkus įveikė I.Driomovą – 1:2.

     Ilgą laiką „Bangos" bandymai vėl atstatyti pusiausvyrą žlugdavo prie vilniečių baudos aikštelės prieigų, o jei ir pavykdavo kamuolį pasiųsti į baudos aikštelę, tai ten mūsų futbolininkams pritrūkdavo tikslumo. 76 minutę A.Staponka iš arti galva smūgiavo greta vartų, dar po minutės, po greito įžaisto baudos smūgio, vienas prieš vartininką atsidūręs S.Urbys nesugebėjo pergudrauti L.Lidakevičiaus. Visgi 82 minutę S.Urbys gavo dar vieną progą ir šįsyk įspūdingu smūgiu į viršutinį vartų kampą įveikė „Žalgirio B" vartų sargą – 2:2. Praėjus vos porai minučių K.Urbaitis galėjo išvesti „Bangą" į priekį, bet įspūdingai sužaidė L.Lidakevičius, atrėmęs „Bangos" saugo smūgį iš baudos aikštelės. Per teisėjo pridėtą laiką, kai jau atrodė, jog komandoms teks dalintis po tašką, visus nustebino S.Urbys, galingu smūgiu iš 30 metrų užklupęs svečių gynėjus ir L.Lidakevičių – 3:2.

     Po rungtynių „Bangos" vyriausiasis treneris Vaidas Žutautas pripažino, kad pergalę lėmė sėkmė ir individualus meistriškumas: „Po antrojo praleisto įvarčio „sėdome" ir pergalę lėmė individualūs vieno žaidėjo sprendimai. Reikia nepamiršti, kad žaidėme trečias rungtynes per savaitę, o „Žalgiris B" dvejas rungtynes praleido. Be to, jie buvo studijavę mūsų žaidimą ir neleido žaisti savo futbolo. Buvo daug klaidų gynyboje, perduodant kamuolį aikštės viduryje. Pirmajame kėlinyje galėjome praleisti dar bent porą įvarčių. Tada būtų buvę labai sunku. Šiandien nebuvo geriausios mūsų rungtynės. Pergalė yra puiku, bet žaidimo kokybės nebuvo".

     Kitas rungtynes „Banga" žais birželio 13 dieną 13 valandą Kelmėje su „Kražante".

 

Iš protokolo. Banga (Gargždai) – Žalgiris B (Vilnius) 3:2 (0:1).
Gargždų m. stadionas, 700 žiūrovų.
Teisėjas – D. Rumšas (Palanga).
Įvarčiai: 47 min. K. Urbaitis, 82 ir 90+1 min. S. Urbys (Banga); 27 min. L. Vaičiūnas, 58 min. J. Momkus (Žalgiris B).
Įspėti: 60 min. A. Staponka (Banga); 61 min. J. Momkus (Žalgiris B).
„Bangos" sudėtis: I.Driomovas, S.Urbys, T.Dargužas, A.Ivanauskas, M.Gudauskas, D.Pačkauskas (71' S.Jurkus), A.Butkus, K.Urbaitis, E.Drąsutis, A.Staponka (90+2' M.Eitutis), A.Bačanskis (37' J.Adamas). Atsargoje liko: E.Jonaitis, , I.Jurgutis E.Rudavičius.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 318 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,