Mano Gargždai



Dėmesio akiratyje – futbolo klubo reikalai

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Klaipėdos r. savivaldybės nuotr. Klaipėdos r. savivaldybės nuotr.

     Savivaldybės tarybos narės ir naujos Gargždų futbolo klubo „Banga" valdybos narės Andželika Šakinienė ir Rasa Petrauskienė ketvirtadienį susitiko su VšĮ „Gargždų futbolas" direktoriumi Rimantu Mikalausku ir aptarė bendrą futbolo situaciją, susipažino su finansiniais dokumentais, kalbėjo apie pasiūlymus, kuriuos teiks artimiausiame valdybos posėdyje.

 

     A. Šakinienė užima futbolo klubo „Banga" valdybos pirmininko pavaduotojos pareigas. R. Petrauskienė yra valdybos narė, Švietimo, kultūros ir sporto komiteto pirmininkė.

     „Esame naujos valdybos narės, todėl pasidomėjome, kokia yra reali klubo padėtis. Peržiūrėjome finansinę ataskaitą, gaunamas pajamas, kokią dalį sudaro Lietuvos futbolo federacijos, rėmėjų lėšos, kiek surenkama iš 2 proc. pajamų mokesčio. Įsitikinome, kad Gargžduose futbolas atsigauna, į „Bangos" varžybas susirenka vis daugiau žiūrovų, sirgaliai vėl pasitiki savo komanda ir ją aktyviai palaiko", – džiaugėsi A. Šakinienė.

     VšĮ „Gargždų futbolas" direktorius papasakojo apie klubo planus. „Bangos" vyrų komandos tikslas yra sugrįžti į aukščiausiąją šalies futbolo lygą. Taip pat planuojama, kad 2016 m. aukščiausioje lygoje turėtų žaisti ir klubo moterų komanda. Futbolas yra populiari sporto šaka tarp jaunimo – klube sportuoja apie 400 vaikų. Suorganizuota futbolo dienos stovykla sulaukė didelio susidomėjimo – vaikai išskirstyti pagal tris amžiaus grupes, su kiekviena grupe dirba po du trenerius.

     Naujos valdybos narės pastebėjo, ką reikėtų tobulinti klubo veikloje. „Liūdna, kad surenkama per mažai lėšų iš 2 proc. pajamų mokesčio – šį klausimą kelsime valdybos posėdyje", – teigė A. Šakinienė. „Taip pat teiksime pasiūlymą, kad ant „Bangos" komandos žaidėjų aprangų būtų aiškus užrašas „Gargždai" ir savivaldybės simbolika", – kalbėjo R. Petrauskienė.

     Futbolas yra prioritetinė sporto šaka, todėl kasmet iš Savivaldybės biudžeto skiriama ženkli parama. Šiemet VšĮ „Gargždų futbolui" iš Jaunųjų futbolininkų ugdymo programos skirta 132 497 Eur, Klaipėdos rajono prioritetinių sporto šakų didelio sportinio meistriškumo klubų veiklos dalinio finansavimo vertinimo komisija skyrė 28 962 Eur, iš Tarptautinių projektų rėmimo programos – 1450 Eur.

     Valdybos posėdyje bus inicijuojama ir diskusija – kaip pritraukti daugiau klubo rėmėjų. Esą rajone veikiančios įmonės galėtų aktyviau finansiškai remti gilias tradicijas turintį futbolo klubą ir skirti jam daugiau lėšų. Verslininkai kviečiami būti dosnesni ir prisidėti prie komandos klestėjimo. „Banga" jau daug metų garsina Gargždų miesto vardą, o sirgalių šūkis „Kas laimės, kas laimės – Gargždų „Banga"!" žinomas net ir tolimiausiuose Lietuvos kampeliuose.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 389 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,