Mano Gargždai



Gargždų sunkiaatletės skina pergales

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Jaunosios žaidynių didvyrės su treneriu E. Šaukliu. Dalyvių nuotr. Jaunosios žaidynių didvyrės su treneriu E. Šaukliu. Dalyvių nuotr.

Klaipėdoje vyko Lietuvos sunkiosios atletikos jaunių iki 17 m. finalinių sporto žaidynių varžybos.

 

Jose puikiai pasirodė Gargždų sunkiaatletės ir, negana to, visos pagerino savo asmeninius rezultatus. Jos džiugino trenerį Edvardą Šauklį, nes beveik visi merginų bandymai buvo sėkmingi. Tai – retas atvejis, parodantis gerą sportininkių techninį, psichologinį pasiruošimą.

Absoliučia varžybų nugalėtoja tapo Danutė Saudargaitė, pakėlusi kartelę  kitiems sportininkams: rovimo rungtyje – 76 kg, stūmimo – 88 kg. D.Saudargaitė net 9 kg  pagerino savo asmeninį rezultatą. Tai reiškia, kad galime tikėtis Europos čempionate patekti į šešetuką.

Čempione tapo ir Kamilė Klevinskytė. Ji savo svorio kategorijoje iki 58 kg gerokai aplenkė varžoves, jų buvo net 8. Pažymėtinas jos stūmimo veiksmas – pati sverianti 57 kg ji iškėlė 66 kg.

Antrąją vietą iškovojo Lijana Jakaitė (svorio kategorijoje iki 69 kg). Trečios vietos apdovanojimus pelnė Greta Tarvydaitė (svorio kategorijoje iki 53 kg), Monika Bražinskaitė (svorio kategorijoje iki 63 kg) ir Kristina Kundrotaitė (svorio kategorijoje iki 69 kg).

Dar viena sportininkė, pati jauniausia, truputį sirguliavusi Gabrielė Čiunkaitė liko penktoje vietoje.

Tarp berniukų finalinėse varžybose dalyvavo tik vienas gargždiškis – Dovydas Stonkus. Jis iškovojo trečiąją vietą.

Treneris Edvardas Šauklys parsivežė net 7 diplomus, nes už kiekvieną paruoštą prizininką buvo apdovanoti ir treneriai.

Sunkiaatletės nesustoja stebinusios savo rekordais. Tai parodo, kad sunkioji atletika – įdomi sporto šaka, tik reikia ją suprasti teisingai, nes jai skiriama mažai dėmesio. Nors, kai yra gražūs rezultatai, vis daugiau merginų praveria sunkiosios atletikos salės duris. To nepasakytum apie berniukus, kurie bijo sunkaus, „juodo“ darbo. Mūsų merginos – šaunuolės. Laukiame naujų veidų salėje, vietos visiems užteks, nes dabar čia karaliauja merginos.

 

Dalyvių nuotraukos:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 215 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,