Mano Gargždai



J. Endrijaitis: „Gyvenimą pašvenčiau meilei ir poezijai“

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Donatos Liutikaitės nuotr. Donatos Liutikaitės nuotr.

Birželio 22-osios popietę Klaipėdos rajono savivaldybės Jono Lankučio viešojoje bibliotekoje vyko pedagogo, žurnalisto, Vilniaus vaikų ir jaunimo klubo „Kregždutė“ vadovo, literatūrinės Jono Aisčio premijos laureato Jono Endrijaičio kūrybos popietė.

 

J. Endrijaitis – ne tik poetas, bet ir dainų atlikėjas, jas kuriantis pagal savo tekstus. Autoriaus teigimu, taip tiesiog lengviau ir įdomiau žmonėms pristatyti savo kūrybą.

Bibliotekoje poetas pristatė naujausias savo knygas. Aštuntojoje ir devintojoje eilėraščių knygose „Vėpūtinis prie obels/Vėpūtinukai“ (dvi knygos – vienoje) – nauji autoriaus eilėraščiai, įprasminantys menininko gyvenimo ir kūrybos brandą. Knygoje „Vėpūtinis prie obels“ vyrauja meilės lyrika, kalbėjimas apie šiuolaikinio žmogaus vertybės, genties šaknis, santykį su praeitimi ir dabartimi, jaučiama nuolatinė jausmų įtampa. Knygoje vaikams „Vėpūtinukai“ atskleidžiamas glaudus vaiko ryšys su gamta, paukščiais, gyvūnais. Eilėraščiai sklidini ilgesio, skaidraus vaikystės džiaugsmo.

Atviros ir nuoširdžios rašytojo istorijos, skaitomos eilės bei dainuojamos dainos nepaliko abejingų. Susižavėję kūryba turėjo progą ne tik įsigyti naujausias knygas, bet ir gauti autoriaus autografą.

Autoriaus renginio metu atliekamą dainą galite pasiklausyti šiame vaizdo įraše:

 

 

Donatos Liutikaitės nuotraukos:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 206 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,