Mano Gargždai



Trakuose – karštos lygiosios

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Gerdos Muldarytės nuotr. Asociatyvi Gerdos Muldarytės nuotr.

     Penktadienį Trakuose „Banga" lygiosiomis 2:2 su „Trakais-2" baigė pirmąjį LFF I lygos pirmenybių ratą.


     Beveik trisdešimt laipsnių siekiančioje kaitroje vykusioje dvikovoje, kuri du kartus buvo stabdoma atsigaivinimo pertraukėlėms, abi komandos buvo itin aktyvios pirmąsias dešimt minučių. 7 minutę pakėlus kampinį T.Dargužas galva iš kelių metrų smūgiavo į vartus, tačiau tiesiai „Trakų-2" vartininkui L.Žukauskui į rankas. Po poros minučių jau trakiškiai surengė pavojingą ataką ir po perdavimo iš dešiniojo krašto R.Masenzovas galva pasiuntė kamuolį virš vartų.

     Beveik be rimtesnių progų vykusiame pirmajame kėlinyje įvartis krito po kelių „Bangos" klaidų. 42 minutę šeimininkai turėjo puikią galimybę pasiųsti kamuolį į vartus, tačiau puolėjas priėmė ne patį geriausią sprendimą ir pavojinga ataka baigėsi kampiniu. Po pakelto kampinio trakiškiai pavojingai smūgiavo iš 16 metrų, tačiau E.Jonaitis nukreipė kamuolį už galinės linijos. Deja, šeimininkams antrą kartą pakėlus kampinį M.Leonavičius smūgiavo galva, kamuolys prieš pat vartus atsimušė į žemę ir atšokęs nuskriejo tiesiai į viršutinį vartų kampą.

     Antrąjį kėlinį komandos pradėjo aktyviai ir rezultatyviai. Jau 47 minutę „Bangai" pavyko ataka kairiuoju kraštu. Pirmąjį S.Urbio ir antrąjį A.Bačanskio bandymus pasiųsti kamuolį į vartus L.Žukauskas atrėmė, tačiau M.Eitučiui sukliudyti jau nebegalėjo ir gargždiškis išlygino rezultatą – 1:1. Deja, netrukus M.Eitutis atsidūrė įvykių sukūryje jau „Bangos" baudos aikštelėje: bandydamas išmušti kamuolį Trakų ekipos saugui A.Lipskiui iš po kojų uždirbo 11 metrų baudinį. Rezultatyviausias „Trakų-2" žaidėjas P.Malinauskas be didesnių problemų įveikė E.Jonaitį.

     Lemtinga vėl tapo kėlinio pabaiga. 83 minutę K.Urbaitis nepasidalijo kamuolio su M.Leonavičiumi ir pastarasis alkūne trenkė „Bangos" saugui į veidą. Už šį veiksmą „Trakų-2" futbolininkas prieš save išvydo raudoną kortelę. Įgiję kiekybinę persvarą gargždiškiai metėsi link šeimininkų vartų ir vos nebuvo nubausti. 85 minutę E.Jonaitis paskutinę akimirką atrėmė pavojingą M.Juodelio smūgį iš kelių metrų.

     Įveikti šeimininkų gynybinius įtvirtinimus „Bangai" padėjo patys „Trakų-2" futbolininkai, atidavę kamuolį prie šeimininkų vartų užsibuvusiam A.Staponkai. „Bangos" kapitonas pastebėjo į baudos aikštelę įbėgantį A.Bačanskį ir šiam beliko pasiųsti kamuolį į tuščius vartus – 2:2.

     Baigiantis rungtynių laikui „Banga" turėjo dvi puikias progas išplėšti pergalę. Deja, pirmiausia A.Bačanskis iš arti nepataikė į vartus, o vėliau L.Žukauskas neįtikėtinu būdu atrėmė vieno prieš vartininką atsidūrusio A.Staponkos smūgį.


Rungtynių įrašas ir įvarčiai – futbolo.tv.
Trenerių ir žaidėjų komentarai – futbolo.tv.


Iš protokolo. Trakai-2 (Trakai) – Banga (Gargždai) 2:2 (1:0).
Trakų m. stadionas, 65 žiūrovai. Teisėjas – D. Petraška (Ukmergė).
Įvarčiai: 44 min. M. Leonavičius, 55 min. (iš 11 m baudinio) P. Malinauskas (Trakai); 47 min. M. Eitutis, 86 min. A. Bačanskis (Banga).
Pašalintas: 84 min. M. Leonavičius (Trakai-2).
„Bangos" sudėtis: E.Jonaitis, S.Jurkus, A.Šlušnys, T.Dargužas, M.Gudauskas, M.Eitutis (67' T.Vištartas), K.Urbaitis, D.Pačkauskas, S.Urbys, A.Staponka, A.Bačanskis. Atsargoje liko: I.Driomovas, L.Gedmintas, A.Ivanauskas.


     Kitas rungtynes „Banga" žais pirmadienį, liepos 6 dieną, 18 valandą Panevėžyje su „Panevėžiu".

Turnyrinė lentelė:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 375 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,