Mano Gargždai



Nuoširdaus kvietiniškių triūso rezultatas – pavykusi šventė (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(4 balsai)
Simos Ulvikienės nuotr. Simos Ulvikienės nuotr.

Savaitgalį alinę karščiai Kvietinių kaimo ir kitų rajono gyventojų itin neišgąsdino. Jie aktyviai dalyvavo Kvietiniuose liepos 4-ąją, šeštadienį, vykusioje meno ir sporto šventėje, skirtoje Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo dienai paminėti.

 

Kūrė gėlių kilimą

Šventinė diena prasidėjo sportininkų varžytuvėmis. Jie rungėsi krepšinio, tinklinio, futbolo, rankų lenkimo ir svarmenų kilnojimo varžybose.

Tuo metu dviračių entuziastai išsiruošė į dviračių žygį. Kartu su jais keliavo policijos ir vaikų draugas Amsis, kuriam, kaip ir visada, netrūko dėmesio – jis kantriai pozavo su norinčiais drauge įsiamžinti. Prieš žygį bendruomenės pareigūnė Rasa Jonauskaitė susirinkusiems priminė Kelių eismo taisyklių reikalavimus dviratininkams, neturėjusiems dalino ryškiaspalves šviesą atspindinčias liemenes.

Renginio dalyviai turėjo unikalią galimybę pamatyti gėlių kilimo kūrimo akimirkas. Šios iniciatyvos sumanytoja – floristė Lina Ronkienė. Gribžinių kaimo moterys drauge su bendruomenės pirmininke Milda Kiaulakiene, suvienijusios jėgas, gyvenvietę papuošė spalvinga kompozicija, atspindinčia jūros temą. Kūrybingumą demonstravo ir Kvietinių „Versmės“ moterų klubo narės su pirmininke Irena Jankauskiene.

Mažieji šventės dalyviai smagiai ir nemokamai šėlo pripučiamame batute, ieškojo piratų lobio, savo veidus puošė piešiniais – animatorėmis tapo Gargždų kultūros centro Kvietinių skyriaus vaikų teatro „Burbulas“ aktorės ir Kvietinių mokyklos-darželio pedagogės Daiva Dromantė, Laima Radzevičienė, bibliotekininkė Viktorija Vaičekauskaitė ir teatro vadovė Reda Paulikienė.

Visos šventės metu veikė tautodailininkų ir prekybininkų mugė.

Neliko pamiršti ir Mindaugai – jie buvo apdovanoti. Taip pat įvertinti originaliausiai jūros tema pasipuošę žmonės.

 

Negailėjo pastangų

Teatralizuotos šventės organizatoriai pasistengė iš peties. Žiūrovų dėmesį kaustė tiek L.Ronkienės kurta scenografija, tiek įspūdingi kostiumai, kuriuos siuvo Gargždų kultūros centro Kvietinių skyriaus renginių organizatorė R.Paulikienė. Ji įsikūnijo į deivę Jūratę, L.Ronkienė tapo žuvų valdove, aukle, o Kostas Žaptorius – dievu Perkūnu.

Linksmybės per kraštus liejosi ir koncertinėje renginio dalyje: pasirodė Gargždų kultūros centro Dauparų skyriaus kapela „Šešios bačkos“ (vadovas Ramūnas Čaras), Gargždų muzikos mokyklos trimitininkai Dainius Ašmontas ir Laurynas Šeškus (mokytojas Bronius Vaičius, koncertmeisterė Elena Tislenka), vokalinė-instrumentinė grupė „Smilgynai ir kaimynai“, šokių klubo „Rolina“ ir Kvietinių mokyklos-darželio šokėjai (vadovė Irina Berankienė), Kretingos rajono kultūros centro Jokūbavo skyriaus meno mėgėjų kolektyvas su programa „Mylėk mane“, Gargždų linijinių šokių klubas „Gargždė“ ir grupė „Patruliai“.

Kvietinių skyriaus renginių organizatorė R.Paulikienė džiaugėsi, kad šventė pavyko, nors vasariški karščiai ir didelė rajone vykusių renginių gausa galbūt ir pakoregavo dalyvių skaičių.

„Lyginant su mūsų kaimeliu, renginys buvo tikrai didelio masto, darbo ir pasiruošimo įdėta labai daug. Šventėje buvo užimtos visos amžiaus grupės, neliūdėjo ir vaikai, ir jaunimas, ir moterys, vyrai. Buvo įvairi koncertinė ir meninė programa, pritaikyta skirtingiems skoniams“, – kalbėjo R.Paulikienė ir pridūrė, kad gerų atsiliepimų sulaukė ir iš į renginį atvykusių žmonių.

 

Šventės akimirkos – Simos Ulvikienės, „Gargždės“ ir Kvietinių kaimo bendruomenės nuotraukose:

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 413 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,