Mano Gargždai



Pagalba jaunimui bei vaikams bus teikiama ir internetu

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Corbis nuotr. Asociatyvi Corbis nuotr.

     Liepos mėnesį startuoja Jaunimo ir vaikų konsultavimo bei informavimo sistema JAVAKIS, kuri sudarys galimybę su sunkumais susiduriantiems jaunuoliams bei vaikams psichologinę pagalbą teikti internetu, juos konsultuoti, leis vienoje vietoje rasti jaunimui aktualią informaciją bei paslaugas.

 

     „Šiuolaikines technologijas išnaudojanti sistema sukurs vaikams bei jaunimui iš visų šalies regionų lygias galimybes pasiekti aktualią informaciją ar gauti pagalbą. Programos dėka bus taupomas laikas, pagerės paslaugų jaunimui prieinamumas, kokybė", - sako socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė.

     Pasak ministrės, gyvenant greitai kintančių technologijų pasaulyje kartais labai sunku nepasiklysti tarp aktualijų, pateikiamų daugybės informacijos šaltinių. Ji atkreipia dėmesį, kad jaunimas yra ta visuomenės dalis, kuri itin greitai perpranta šiuolaikinių technologijų jiems suteikiamas galimybes, todėl ir valstybinės institucijos siekia atliepti jų poreikius bei suteikti kokybiškas bei priimtinas jaunimui ar vaikams skirtas paslaugas.

     Sistema pasiūlys 5 skirtingas paslaugas, kurios prisidės prie pagalbos bei informacijos suteikimo vaikams ir jaunimui bei dirbantiems su jaunimu.

     „Iki šiol vaikams ir jaunimui skirta informacija būdavo pateikiama skirtinguose šaltiniuose, stigo tarpusavio bendradarbiavimo. Nuo dabar egzistuosianti vientisa sistema leis efektyviau teikti konsultacijas, kaupti informaciją, padidins jaunimo darbuotojų iš regionų ir darbuotojų su negalia įsitraukimą", - teigia vieno projekto įgyvendintojų, Jaunimo reikalų departamento prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos (JRD) l. e. p. direktorius Juozas Meldžiukas.

     J. Meldžiukas taip pat džiaugiasi, kad naujojo įrankio dėka teikti paraiškas JRD administruojamiems finansavimo konkursams taps daug paprasčiau, be to, sistemiškas dokumentų pateikimas leis paspartinti paraiškų vertinimo procesą.

     JAVAKIS sistema paspartins ir jaunimo darbuotojų sertifikavimą: sudarys galimybę nuotoliniu būdu išduoti ir pratęsti jaunimo darbuotojo sertifikatą, reikiamas kompetencijas kelti internetu.

     Naujai sukurta sistema pasiūlys ir paslaugas, skirtas vaikams: nuo šiol jie galės ne tik skambinti į Vaikų liniją trumpuoju numeriu 116111, bet ir kreiptis siųsdami laišką el. paštu, per aplikaciją mobiliajame telefone ar siųsdami užklausą konsultantui tiesiogiai pokalbio internete metu. Itin svarbu, kad JAVAKIS dėka pagalbos linijoje dirbsiančių savanorių rengimas persikels į elektroninę erdvę. Sistema teiks mokomąją medžiagą norintiems tapti konsultantais, joje vyks konsultantų kvalifikacijos tikrinimas.

     Be to, sistema siūlys paslaugas ir įtėviams bei globėjams. Jie nuotoliniu būdu galės gauti su įvaikinimu ir globa susijusią informaciją, specialistų konsultacijas, bendrauti su kitomis įtėvių ar globėjų šeimomis.

     JAVAKIS bus įdiegta per keletą skirtingų etapų, pirmosios paslaugos bus pradėtos teikti jau liepą. Projekto vertė - 849,1 tūkst. eurų.

     JAVAKIS sukūrimo projektą įgyvendino JRD, bendradarbiaudamas su Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnyba prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos. Projektas „Jaunimo ir vaikų konsultavimo bei informavimo paslaugų teikimas viešojoje e-erdvėje" finansuojamas struktūrinių ES fondų lėšomis.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 380 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,