Mano Gargždai



Pratęsta bendradarbiavimo sutartis su kariais savanoriais

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Asociatyvi redakcijos archyvo nuotrauka. Asociatyvi redakcijos archyvo nuotrauka.

Ketvirtadienį Savivaldybėje lankėsi Krašto apsaugos savanorių pajėgų Žemaičių apygardos 3-iosios rinktinės atstovai: Gintautas Razma, Aringas Švedas ir Gintaras Jaloveckas. Meras Vaclovas Dačkauskas ir Žemaičių apygardos 3-osios rinktinės vadas Gintaras Jaloveckas pasirašė papildomą susitarimą prie bendradarbiavimo sutarties, kuri buvo pasirašyta prieš metus. Susitikime taip pat dalyvavo Administracijos direktorius Sigitas Karbauskas, jo pavaduotoja Ligita Liutikienė, Kultūros skyriaus vedėjas Gintautas Bareikis, Viešosios tvarkos skyriaus vedėjo pavaduotoja Vida Matulaitytė.

 

Pasidžiaugta metų bendradarbiavimo rezultatais: savanorių pajėgos palaiko aktyvius ryšius su rajono ugdymo įstaigomis, ypač Gargždų vaikų ir jaunimo laisvalaikio centru, parėmė vaikų vasaros stovyklą, Savivaldybės administracijos darbuotojai turėjo galimybę vykti į Ruklą dalyvauti respublikiniame kariuomenės renginyje. Savivaldybė, kaip ir yra įsipareigojusi, skleidžia visuomenei aktualią informaciją apie Lietuvos saugumo ir gynybos politiką, krašto apsaugos sistemą ir jos vaidmenį užtikrinant šalies saugumą, kviečia dalyvauti civilinės saugos pratybose ir kituose renginiuose, kuria palankią aplinką kario savanorio tarnybai bei turimomis priemonėmis teikia lengvatas kariams savanoriams, pavyzdžiui, Savivaldybės tarybos sprendimu karių savanorių, ištarnavusių dvejus metus, vaikams yra pirmenybė pateikti į ikimokyklinio ugdymo įstaigas.

Savivaldybė prisidės ir organizuojant Kariuomenės dieną, kuri numatoma Gargžduose lapkričio 21 dieną prie Kultūros centro. Čia bus demonstruojama karinė technika, supažindinama su ginkluote, vyks estafetės vaikams, žinoma, visi skanaus ir kareiviškos košės. Prieš tai karinės pajėgos pražygiuos Klaipėdos gatve, iškilmingoje kariuomenės dienos minėjimo dalyje naujokai priims priesaikas. Pačiame Kultūros centre vyks koncertas, į kurį planuojama pasikviesti karinį orkestrą, o jei pavyks – ir NATO naikintuvą, kuris įspūdingai sudrebintų Gargždų padangę. Šventėje taip dalyvaus ir Gargždų muzikos mokyklos orkestras, Vaikų ir jaunimo laisvalaikio centro bei kitų ugdymo įstaigų kolektyvai.

Kaip minėjo rinktinės vadas Gintaras Jaloveckas, Kariuomenės dienos minėjimus ir kitus renginius Krašto apsaugos savanorių pajėgų Žemaičių apygardos 3-ioji rinktinė organizuoja visame Klaipėdos regione, supažindindama su kariuomenės struktūra, ginkluote ir veikla ne tik didesnių miestų, bet ir mažų miestelių visuomenę, ypač jaunuomenę, kad visi didžiuotųsi savo valstybe, jos ginkluotomis pajėgomis ir, reikalui esant, gintų savo tėvynę.

Tikimasi, kad renginys bus šaunus, jame aktyviai dalyvaus ne tik Gargždų, bet ir viso rajono gyventojai, ypač mokiniai.

 

iyawis5889

Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr.

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 72 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,