Mano Gargždai



Basakojis namų vagis sulauks atsakomybės (vaizdo įrašas)

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Klaipėdos apskrities VPK nuotr. Klaipėdos apskrities VPK nuotr.

     Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai baigė ikiteisminį tyrimą dėl asmens, kuris Klaipėdos rajone ir Palangoje įvykdė vagystes iš gyvenamųjų namų, naudodamas tą patį patekimo į patalpas braižą.


     Registruoti pranešimus dėl vykdomų vagysčių iš gyvenamų namų Klaipėdos apskr. VPK padaliniuose pradėta jau 2014 m. vasarą. Prielaida, kad nusikalstamas veikas vykdo vienas asmuo, pradėta daryti tuomet, kai analizuojant nusikalstamos veikos padarymo aplinkybes nustatyta, jog į gyvenamąjį namą patenkama išgręžus plastikinio lango ar terasos durų rėmą.

     Įtariamąjį pavyko sulaikyti tik 2015 m. vasario mėnesį, gavus duomenų apie rengiamą nusikalstamą veiką. Klaipėdos apskrities VPK pareigūnai, pasitelkę Lietuvos policijos Antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras" pareigūnus, viename iš Gindulių kaime, Klaipėdos rajone esančių gyvenamųjų namų sulaikė 1986 m. gimusį vyrą.

 

 

     Įtariamasis į namą įsibrovė, pragręžęs plastikinių terasos durų rėmą. Name jo jau laukė policijos pareigūnų surengta pasala. Vyras bandė išvengti sulaikymo, basas iš namo spruko nuo pareigūnų, tačiau toli pabėgti jam nepavyko.

     Analogišku būdu jis bandė įsibrauti į dar tris gyvenamuosius namus Palangoje bei Klaipėdos rajone, tačiau tekdavo sprukti, pabudus namuose buvusiems šeimininkams arba suveikus apsaugos signalizacijai.

 

 

     Dar vieno gyvenamojo namo savininkas visgi patyrė nuostolių: įsibrovus į namą buvo pagrobti jam priklausantys 700 eurų.
Asmenims padaryta žala dėl sugadinto turto siekia nuo 289 iki 1350 eurų.

     Susieti visus penkis įsibrovimus į gyvenamuosius namus bei identifikuoti įtariamąjį padėjo ne tik tas pats patekimo į gyvenamąjį namą braižas, bet ir per skubėjimą įtariamojo įvykio vietoje palikti nusikalstamos veikos įrankiai. Vienu atveju įtariajam, sprunkant iš įvykio vietos, teko palikti net batus.
     Prieš įsibraudamas į gyvenamąjį namą, sulaikytasis nusiaudavo batus, kad, patekęs į vidų, pašaliniais garsais neprižadintų miegančių šeimininkų. Įtariamasis būdavo pasiruošęs apsiginti ir nuo namuose laikomų šunų: turėdavo elektros šoko prietaisą.

     Sulaikius įtariamą vagišių, tokio braižo nusikaltimai Klaipėdos apskrityje liovėsi.

 


     Vyriškiui iš viso inkriminuota 10 nusikalstamų veikų pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 22 str. 1 d., 178 str. 2 d. (pasikėsinimas įvykdyti vagystę), 178 str. 2 d. (vagystė) ir 187 str. 1 d. (turto sunaikinimas ar sugadinimas).

     Įtariamasis ankščiau teistas už plėšimą, vagystes, pasipriešinimą valstybės tarnautojui ir kitas nusikalstamas veikas. Paskutinį kartą buvo nuteistas penkerių metų laisvės atėmimo bausme, atlikęs bausmę iš laisvės atėmimo vietos išėjo 2014 m. pavasarį.


     Jam paskirta kardomoji priemonė – suėmimas.

     NNTV pareigūnai ir toliau aktyviai dirbs, siekdami išaiškinti šio bei galbūt su juo susijusių kitų asmenų įvykdytas vagystes iš gyvenamųjų namų Klaipėdos apskrityje.

     LR BK 178 str. 2 d. už svetimo turto pagrobimą įsibrovus į patalpą numato baudą arba areštą, arba laisvės apribojimą, arba laisvės atėmimą iki 6 metų.

     LR BK 187 str. 1 d. už svetimo turto sunaikinimą ar sugadinimą baudžiama viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba laisvės atėmimu iki 2 metų.

     Vadovaujantis Lietuvos Respublikos Konstitucijos 31 str., asmuo laikomas nekaltu, kol jo kaltumas neįrodytas įstatymo nustatyta tvarka ir nepripažintas įsiteisėjusiu teismo nuosprendžiu.

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 509 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,