Mano Gargždai



Vyresni mokiniai – džiaugsmas tėvų piniginei

Įvertinkite šį įrašą
(3 balsai)
Asociatyvi redakcijos archyvo nuotr. Asociatyvi redakcijos archyvo nuotr.

Artėjanti Rugsėjo 1-oji, naujų mokslo metų pradžia, moksleivių tėvams yra nemenkas galvos skausmas – juk reikia pasirūpinti kanceliarinėmis priemonėmis, pratybų sąsiuviniais ir kitais būtinais daiktais.

 

Perka iš anksto

„Minimago“ prekybos centre žaislais, avalyne, apatiniu trikotažu ir kanceliarinėmis prekėmis prekiaujančios įmonės „Gardmena“ direktoriaus pavaduotoja Sigita Šliuožienė portalui mano-gargzdai.lt tvirtino, kad žmonės mokyklines prekes žiūrinėti ir pamažu pirkti ėmė gerokai anksčiau. Pasak jos, prieš Rugsėjo 1-ąją nebebūna akivaizdaus bumo.

Tiesa, S.Šliuožienė teigė, kad greičiausiai daugiau pirkėjų bus sulaukta rugsėjo 1–2 dienomis, kai tėvai iš mokymo įstaigų gaus reikalingų kanceliarinių priemonių sąrašus.

Paklausta, ar šiemet pirkėjai linkę taupyti, S.Šliuožienė tvirtino, kad visi jie yra skirtingi – vieni skaičiuoja visų daiktų kainas, kiti – į jas nė nežiūri.

 

„Išleisti“ į penktą klasę – pigiau

Edita Kinderienė, auginanti į šeštą klasę eisiančią dukrą, pasakojo, kad mokyklinėms prekėms ir kuprinei iš viso išleido apie 50 eurų. Brangiausiai atsiėjo kuprinė, kainavusi 30 eurų.

„Per mokslo metus dar pratybų sąsiuvinius reikės pirkti“, – pastebėjo E.Kinderienė.

Pasak moters, į mokyklą eiti skirti drabužiai irgi atsiėjo apie 50 eurų, nes mergaitė dar turi jų tinkamų, praėjusiais metais įsigytas mokyklinis švarkas taip pat dar geros būklės.

„Jei reikėtų švarko, jis kainuotų dar apie 30 eurų“, – sakė šeštokės mama, pridūrusi, kad įvairius daiktus stengėsi pirkti parduotuvėse taikomų akcijų metu. Ji nepajuto ir kainų pokyčių po euro valiutos įvedimo.

Moteris vardijo, kad teko įsigyti sąsiuvinių, tušinukų, aplankalų, pieštukų, taip pat flomasterių, segtuvą.

„Jei ko trūksta, dukra pati jau nusiperka. Galiu pasakyti, kad, kai jau vaikas išeina į penktą klasę, piniginė labai džiaugiasi, nes žymiai mažiau pinigų tenka išleisti“, – šypsojosi E.Kinderienė.

 

Brangiausiai kainuoja pratybų sąsiuviniai

Kad vyresni mokiniai kanceliarinėms prekėms išleidžia mažiau pinigų, patvirtino ir būsima dešimtokė Ema Gedvilaitė. Ji teigė, kad mokyklinėms prekėms išleis iki 20 eurų, nes dabar visko mažiau reikia nei anksčiau. Pasak jos, brangiausiai atsieis pratybų sąsiuviniai.

Mergina teigė, kad kartu su tėvais perka tai, kas būtina mokslo metams – nežiūri į kainą ar grožį, nebent sąsiuvinius pasirenka dailesnius.

Ji pastebėjo, kad euro įvedimas Lietuvoje pakoregavo kainas: „Jaučiasi, kad daugumos prekių kainos vienodėja su anksčiau buvusiomis litais“.

E.Gedvilaitė pasakojo, kad be kanceliarinių prekių dar ketina įsigyti kuprinę ir sportinę aprangą.

 

Pradinuko prekėms teks skirti kelis šimtus eurų

Norint į mokyklą paruošti antroką sūnų, gerokai smarkiau pakratyti piniginę teks Aurelijai. Ji portalui mano-gargzdai.lt prisipažino, kad išlaidos sieks apie 100-150 eurų.

„Žiūrint, kiek pratybos kainuos. Brangiausiai atsieis pastarosios ir rūbai, uniforma. Kai ką sūnus turi dar iš praėjusių metų. Ką žinojau, kad tikrai reikės, jau nupirkau. Rugsėjo 1-ąją, kai gausiu sąrašą, nupirksiu likusius daiktus“, – kalbėjo antrą klasę pradėsiančio berniuko mama.

 

Parduotuvėse – kainų įvairovė

Parduotuvių gausa ir jų įvairovė leidžia pirkėjams pasirinkti jiems priimtiniausios kokybės ir kainos mokyklines prekes.

Pavyzdžiui, 12 lapų sąsiuvinį galima įsigyti už 0,16-0,29 Eur, storesni kainuoja 0,46 Eur. Pieštukinių galima rasti po 0,58 Eur, rašiklių – po 0,35 Eur. Sausi klijai kainuoja iki 1 Eur, plastilinas – apie 0,50 Eur. Už 0,80 Eur galima nusipirkti akvarelės, 12 spalvų flomasterių, 6 spalvų guašo – už 0,90 Eur, o pieštukų – už 1,29 Eur.

Tiesa, norintiesiems įsigyti priemonių, papuoštų įmantriau ar ant kurių puikuojasi populiarūs pasakų, animacinių filmukų personažai ar kiti veikėjai, teks pinigines atverti plačiau.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 269 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,