Mano Gargždai



Pirmenybes pradeda 2002 metų gimimo vaikinai

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
VšĮ „Gargždų futbolas“ nuotr. VšĮ „Gargždų futbolas“ nuotr.

     Šį šeštadienį startuoja 2002 metų gimimo vaikinų pirmenybės, kuriose debiutuos praėjusių metų bronzos medalių laimėtojai iš Gargždų. Apie pasiruošimą čempionatui bei dabartinį komandos pajėgumą kalbėjomės su treneriu David Afonso.

 

     Trečius metus dirbi su šia grupe. Ar esi patenkintas nuveiktu darbu bei pasiektais rezultatais?

     Esu patenkintas tuo, kaip per tuos tris metus intensyviai dirbome per treniruotes, o per rungtynes niekada nenuleisdavome rankų, kad ir kas benutiktų. Noriu pasidžiaugti, kad pasiekėme visems matomą rezultatą – du kartus iš eilės tapome Lietuvos čempionato prizininkais (2014 tapome Lietuvos pirmenybių nugalėtojais, 2015 – 3 vietos laimėtojais). Bet ne mažiau svarbus pasiekimas, kurio kiti gali ir nepastebėti – tai yra individualių žaidėjų savybių pagerėjimas bei komandinio žaidimo supratimo atsiradimas.
     Mano asmeninis siekis – paruošti bent vieną žaidėją jaunimo rinktinei. Šią vasarą trys gargždiškiai išbandė savo jėgas su pajėgiausiais šalies bendraamžiais. Malonu, kad vienas iš jų atitiko rinktinės nustatytus standartus.

 

     Šį savaitgalį startuoja Lietuvos vaikų ir jaunių futbolo pirmenybės, kuriose rungtyniaus 8 pajėgiausios šalies komandos. Kokie tikslai iškelti komandai?

     Mūsų tikslas – išlikti stipriausių ketverte. Du metus iš eilės buvome tarp prizininkų, rungtyniaujant 9 prieš 9, o dabar teks rungtis 11 prieš 11. Šiais metais į kovą dėl medalių įsijungs Panevėžio FA komanda, kuri praėjusiais metais rungtyniavo metais vyresnių jaunių pirmenybėse.

 

     Kas, tavo nuomone, yra pagrindiniai pretendentai į aukso medalius?

     Sunku vertinti komandų pajėgumus dar neprasidėjus čempionatui. Bet vertinant praėjusių metų ekipų pasirodymą – išskirčiau Vilniaus FA „Žalgirietį", Panevėžio FA ir Kauno FM vienuolikes.

 

     Kodėl būtent šios komandos?

     Visų pirma, visos minėtos ekipos yra iš didesnių už Gargždus miestų ir gali rinktis žaidėjus iš didesnio kiekio nei turime mes. Šios komandos praėjusių metų čempionate demonstravo neblogą futbolą bei jos yra labiau fiziškai pribrendusios rungtyniaujant 11 prieš 11.

 

     Kaip vyko komandos pasiruošimas pirmenybėms?

     Mūsų pasiruošimas prasidėjo liepą stovykla Austrijoje. Šios stovyklos tikslas – „sulipdyti" kolektyvą bei išugdyti komandos dvasią. Stovyklos metu sužaidėme 4 rungtynes prieš Liuksemburgo, Austrijos, Bosnijos ir Hercegovinos bei Baltarusijos ekipas.
     Rugpjūčio viduryje vykome į turnyrą Estijoje, kur bandėme gerinti komandinį žaidimą. Šio turnyro metu turėjome skirtingo lygio rungtynių prieš Maardu, Rezeknės ir Maskvos „Dynamo" ekipas. Prieš pat čempionatą sužaidėme paskutines draugiškas rungtynes prieš metais vyresnius uostamiesčio futbolininkus.

 

     Šį šeštadienį laukia debiutinės rungtynės prieš fiziškai stiprų varžovą iš Panevėžio. Ko tikiesi iš šių rungtynių?

     Turėjome galimybę stebėti Panevėžio komandos rungtynes Estijoje, todėl žinome jų stipriąsias ir silpnąsias puses. Nors ir suprantame, kad rungtyniausime prieš vienus iš pagrindinių pirmenybių favoritus, kartu su asistentu O.Pliuškiu ruošiame komandą laimėti šias rungtynes.
--------------------------

Trumpai apie pirmenybes: Aštuonios pajėgiausios 2002 metų gimimo vaikinų komandos rungtyniaus U-14 I lygoje. Tai pirmasis sezonas, kai šio amžiaus komandos rungsis 11 prieš 11. Taip pat, skirtingai nei jaunesnėse amžiaus grupėse, pirmenybės jau vyks ne regioniniu principu.
U-14 I lygos dalyviai: Kauno FM Tauras-FK Spyris, Alytaus SRC, Gargždų FK Banga, Vilnius FA Žalgirietis, Vilniaus FM Žaibas, Klaipėdos FM-FK Atlantas, Panevėžio FA ir Palangos SC.
Pirmenybės vyks keturiais ratais (pirmas ir antras - 2015 metų rugpjūčio 29 d. – lapkričio 28 d., trečias ir ketvirtas - 2016 metų kovo 12 d. – birželio 11 d.).

 

     „BANGA U-14" pirmąsias rungtynes žais šeštadienį, rugpjūčio 29 dieną, 12 valandą Gargždų „Minijos" progimnazijos sporto aikštyne (P.Cvirkos g. 25) su Panevėžio FA.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 204 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,