Mano Gargždai



Svajojantiems išmokti šokti – išskirtinė galimybė

Įvertinkite šį įrašą
(3 balsai)
Nemokamos šokių pamokos kaskart privilioja būrį norinčių išmokti šokti. Redakcijos archyvo nuotr. Nemokamos šokių pamokos kaskart privilioja būrį norinčių išmokti šokti. Redakcijos archyvo nuotr.

     Visi, svajojantys šokti, bet dėl įvairių priežasčių atidėliojantys savo norus, turėtų suklusti ir pasinaudoti išskirtine galimybe. Jau antrus metus Gargžduose šokių paslapčių mokantys studijos „Svajonė" mokytojai Alvydas Soraka ir Ineta Sair Klaipėdos rajono gyventojus kviečia į nemokamą pamoką.

 

     Rugsėjo 9 d. (trečiadienį) 19 val. Gargždų „Minijos" progimnazijos salėje vyksiančios šokių pamokos metu turėsite galimybę susipažinti su Lotynų Amerikos ritmais ir smagiai pajudėti.

     „Galbūt kažkada jau bandėte šokti, bet vėliau neberadote tam laiko, išdrįskite pamėginti dar kartą, juolab, kad pirmoji pamoka nekainuoja nieko", – apsilankyti ragino šokių mokytojas A. Soraka.

     „Šokių studija „Svajonė" veikia nuo 1996 metų – po nepriklausomybės atgavimo esame pirmoji suaugusiųjų šokių studija Klaipėdoje. Mokiname tuos, kurie niekada nešoko, neturi šokių patirties, bet svajoja lengvai suktis šokių žingsniu arba tiesiog nori prasmingai praleisti laisvalaikį", – kalbėjo I. Sair ir A. Soraka.

 

Šokių paslaptis atskleidžia šokių mokytojai Ineta Sair ir Alvydas Soraka.

 

     Kaip ir anksčiau, bus vedamos dvejopos treniruotės – tiems, kurie ateis poromis, bus skirti poriniai klasikiniai ir lotynų šokiai, parengti pagal pasaulinę programą. Tie, kurie neturi poros arba neprikalbina antrosios pusės šokti, gali ateiti mokytis šokti solo latino. Bet kurį išmoktą šokį kiekvienas galės pritaikyti – šokdamas sau, klube, vakarėlyje, šeimos šventėje.

 

     Pageidaujantiems – individualios pamokos

     Šokių mokytojas A.Soraka pasakojo, kad tie, kurie nenori ar negali prisitaikyti prie grupės, yra kviečiami į individualias šokių pamokas. Tokios treniruotės vyksta sutartu patogiu laiku, mokoma pasirinkta programa.
     „Galima rinktis iš keleto šokių programų, pavyzdžiui, šokti klubinius šokius – salsa, merengue, bačata. Išmokus tokių judesių, juos puikiai galima pritaikyti klubuose, kuriuose skamba Lotynų Amerikos ritmai. Solidesnei publikai yra skirti klasikiniai, europietiški šokiai – valsas, tango, fokstrotas. Taip pat labiau standartizuoti Lotynų Amerikos šokiai: samba, čia čia čia, rumba, amerikietiškas svingas", – pasirinkimo įvairovę pristatė profesionalus šokių treneris.

     Šokių studija „Svajonė" taip pat kuria šokių kompozicijas jaunavedžiams, pamergėms ar pabroliams.
„Anksčiau visi jaunieji norėdavo išmokti valsą, bet dabar skonis keičiasi – jie nori vis įvairesnių šokių. Būna, kad turi išsirinkę mėgstamą muzikinį kūrinį, mes pagal jį pritaikome šokį", – kalbėjo A.Soraka.
     Anot trenerio, paprastai jaunavedžių valso galima išmokyti per 3 užsiėmimus. Įmantresnio šokio pamokų skaičius priklauso nuo pageidavimo sudėtingumo ir nuo to, kaip žmonės stengiasi, ar atlieka namų darbus.

     „Šokių pamokos gali tapti ir mergvakarių pramogų dalimi. Būna, kad pamergės nori pasišokti, pasilinksminti. Galima užsisakyti šokių studijos pamoką, po jo – į klubą", – teigė A.Soraka.

 

     Išmokti šokti gali kiekvienas

     Šokių mokytojai iš savo patirties sako, kad visi yra pajėgūs išmokti šokti, netingintys lankyti pamokų per keturis mėnesius galės išmokti klasikinių ir Lotynų Amerikos šokių pagrindų.

     „Ypatingų talentų čia nereikia, programa specialiai taip sudaryta, kad tiktų visiems. Tai – šokiai dėl savęs: pramogai, laisvalaikiui, poroms – tarpusavio bendravimui", – dvejojančius ragino A.Soraka, patikinęs, kad šokių pamokose lauks visų nuo 16 metų amžiaus.

     Jau antrus metus šokių salėje judantys gargždiškiai, anot A.Sorakos, turi didžiulį norą šokti.
„Sezoną pabaigėme anksčiau, bet dvi poros norėjo dar jį tęsti, ilgiau mokytis. Pratęsėme ir per tą mėnesį jos ženkliai pasistūmėjo į priekį", – kalbėjo treneris, atviravęs, kad noras ir motyvacija padeda kur kas greičiau įsisavinti žingsnelius.

     Anot jo, kaip ir daugeliui, gargždiškiams labiausiai patinka tokie šokiai, kurie gerai sekasi: čia čia čia, tango, taip pat Vienos valsas.

     A.Soraka pasidžiaugė, kad Gargžduose šokanti solo latino grupė yra itin aktyvi.
     „Nors mūsų tikslas nėra parengti šokėjų konkursams, gargždiškių moterų pageidavimu bus statoma šokių kompozicija, su kuria galės pasirodyti renginiuose, dalyvauti konkursuose", – atskleidė šokių mokytojas.

 

Šokių studijos „Svajonė" organizuojamuose šokių vakaruose kiekvienas gali pritaikyti tai, ką išmoko pamokose.

 

     Tam, kad išmokti šokių žingsneliai nepasimirštų ir būtų juos galima pritaikyti vakarėlių aplinkoje, bent kartą per metus yra rengiami šokių vakarai, kuriuose visi besimokantys susirenka pabūti kartu, pašokti.

     Kadangi neseniai Klaipėdoje šokių studija „Svajonė" persikėlė į erdvias patalpas, tokius šokių vakarus planuojama daryti kur kas dažniau – bent kartą per mėnesį.
     Šių vakarų metu skamba gyvai grupės atliekama muzika, vaišinamasi, bendraujama ir, svarbiausia, savarankiškai pritaikomi išmokti šokių judesiai.

 

     Naujovė – šokių terapija

     Šokių studija „Svajonė" Klaipėdoje pristato dar vieną naujovę – šokių terapiją.

     Tokių užsiėmimų metu pritaikoma išbandyta ir patvirtinta metodika – šokio judesio ir pokalbio derinimu padedama tam tikrų fiziologinių ar psichologinių traumų turintiems žmonėms.

     Terapijas grupėmis arba individualiai ves psichologė, šokėja, socialinių mokslų daktarė.

     „Šokio terapija nukentėjusiems žmonėms pradėta vykdyti po antrojo pasaulinio karo. Pastebėta ir pripažinta, kad tokia terapija suteikia teigiamą efektą. Pamažu jaučiame, kad atsirado tokios terapijos poreikis ir čia", – pasakojo A.Soraka, vienas iš šios terapijos pradininkų Lietuvoje.

     Šokių pamokos Gargžduose planuojamos pirmadieniais ir trečiadieniais, nuo 18 val., „Minijos" progimnazijos salėje.

 

     Rugsėjo 9 d. (trečiadienį) 19 val. „Minijos" progimnazijos salėje visi laukiami nemokamoje šokių pamokoje.

     Daugiau informacijos tel. 8 698 15 711.

 

Nuotaikingos šokių akimirkos – vaizdo įraše:

Reklama

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 278 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,