Mano Gargždai



Duris atvėrė renovuota Dituvos pagrindinė mokykla (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(6 balsai)
Sandros Vaičienės nuotr. Sandros Vaičienės nuotr.

     Šventine nuotaika kasmet spinduliuojanti Rugsėjo 1-oji šiemet vienai Klaipėdos rajono mokyklai buvo dar ypatingesnė. Su šypsenomis veiduose ir pasigėrėjimu pasitikti naujų mokslo metų į atnaujintą, šiltesnę ir jaukesnę įstaigą žengė Dituvos pagrindinės mokyklos bendruomenė.


     Į Mokslo ir žinių dienos renginį Dituvoje sugužėjo gausus būrys svečių: Klaipėdos rajono savivaldybės meras Vaclovas Dačkauskas, jo pavaduotoja Violeta Riaukienė, Savivaldybės administracijos direktorius Sigitas Karbauskas, Klaipėdos rajono savivaldybės tarybos Švietimo, kultūros ir sporto komiteto pirmininkė Rasa Petrauskienė, Tarybos narys Viktoras Kura, Savivaldybės administracijos Statybos ir kelių priežiūros skyriaus vedėjas Algirdas Ronkus ir kiti.

     Šventės metu pasidžiaugta nuveiktais darbais, skambėjo sveikinimai ir linkėjimai tausoti bei puoselėti gražesnę ir jaukesnę mokyklą.
     Beje, po renovacijos pastatas, kuris yra rajono kultūros paveldas, išliko unikalus ir savitas: išsaugoti lauko akmenų pamatai, drožinėtos sijos ir gegnės, dekoratyvinės stygos, vėjalentės.

     Projekto rangovas – UAB „Žibai", o darbus prižiūrėjo UAB „Statybų koordinatoriai".

     Darbai buvo finansuoti Europos Sąjungos struktūrinių fondų, valstybės biudžeto ir Savivaldybės lėšomis. Projekto įgyvendinimui iš viso skirta 524.467,61 Eur, iš jų 263.260,54 Eur – atnaujinimo (modernizavimo) rangos darbams. Europos Sąjungos struktūrinių fondų skirtos lėšos – 223.771,46 Eur, Valstybės biudžeto lėšos – 39.489,08 Eur.

     Kad Dituvos moksleiviai mokytųsi ne tik gražesnėje, bet ir šiltesnėje aplinkoje, buvo atlikti šie darbai: apšiltinti fasadai, pakeisti langai ir durys, apšiltintas ir uždengtas stogas, modernizuota elektros instaliacija, šildymo ir vėdinimo sistemos.

 

     Rugsėjo 1-osios šventės Dituvoje akimirkos – Sandros Vaičienės nuotraukose:

1 komentaras

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 460 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,