Mano Gargždai



Sutartis atidarė dar vienas bendradarbiavimo duris

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Jono Lankučio viešosios bibliotekos nuotr. Jono Lankučio viešosios bibliotekos nuotr.

     Klaipėdos rajono savivaldybės Jono Lankučio viešosios bibliotekos bibliotekininkai puikiai žino ir suvokia bendradarbiavimo svarbą bei esmę. 2014-aisiais biblioteka pasirašė bendradarbiavimo sutartis su Ilawos miesto viešąja biblioteka (Lenkija) ir su Kaliningrado srities Jurijaus Kuranovo vardo Zelenogradsko miesto viešąja biblioteka.


     Klaipėdos rajono savivaldybė su Maardu miestu Estijoje bendradarbiavimo ryšius užmezgė 2013-aisiais, po metų, 2014-aisiais miesto savivaldybių atstovai pasirašė bendradarbiavimo ketinimų protokolą, o šiemet draugystės ryšius nuspręsta sustiprinti ir tarp bibliotekų. Būtent šiuo tikslu J. Lankučio viešosios bibliotekos kolektyvas, kartu su šokių ir dainų ansamblio „Minija" vokalo grupe, išvyko į savaitgalio kelionę. Šį projektą rėmė Klaipėdos rajono savivaldybė (projektas finansuojamas iš Tarptautinių projektų rėmimo programos).


     Kelionė prasidėjo ankstų penktadienio rytą – pirmasis sustojimas buvo Rygoje (Latvija), kur buvo numatytos ekskursijos po senamiestį bei po naujai pastatytą ir tik 2014 m. duris atvėrusią Latvijos nacionalinę biblioteką „Šviesos rūmai" (Gaismas pils), sužavėjusia savo skandinavišku stiliumi bei didžiulėmis, moderniomis erdvėmis. Pajudėjus Estijos link, buvo numatyta nakvynė Viljandyje – mieste, esančiame pietinėje Estijos dalyje, prie Viljandžio ežero. Ten bibliotekininkų laukė kolegos iš miesto bibliotekos bei ekskursija joje.


     Antroji kelionės diena buvo praleista kelionės tiksle – Maardu mieste. Mardu yra Šiaurės Estijos miestas prie Suomijos įlankos, nutolęs 15 km į rytus nuo Estijos sostinės Talino. Čia vyko vietos specialistų suorganizuotas seminaras, buvo pristatytos bibliotekų veiklos, pasidalinta patirtimi. Kolegos turėjo galimybę pasidalinti idėjomis apie ateities galimybes tarptautiniu lygmeniu, aptarti darbo specifiką, naujoves, rasti sprendimus iškylančioms problemoms. Po Maardu vicemero Valev Kald sveikinimo, J. Lankučio viešosios bibliotekos veiklos specifiką pristatė bibliotekos direktoriaus pavaduotoja Diana Ciparienė. Pranešimus skaitė Maardu bibliotekos suaugusiųjų aptarnavimo skyriaus specialistė Marina Urm bei vaikų aptarnavimo skyriaus specialistė Natalja Kharkhan. Svarbiausiu seminaro akcentu tapo bendradarbiavimo sutarties pasirašymas, kurią pasirašė bibliotekos direktorius Juozas Gutauskas ir Maardu bibliotekos direktorė Jelena Leks. Internacionalinės vakarienės metu vyko kultūrų pažinimas: estai buvo paruošę staigmeną – profesionali dainininkė atliko Estijos himną. Šokių ir dainų ansamblio „Minija" vokalo grupė pristatė mūsų kraštą atspindinčią programą. Kolegas iš Maardu sužavėjo ne tik skambios dainos, bet ir puošnūs tautiniai drabužiai. Kitą rytą laukė kelionė į Estijos sostinę Taliną bei ekskusija po senąją dvasią išsaugojusį senamiestį, kurią vedė šauni Maardu miesto mokyklos istorijos mokytoja Irina. Tai buvo Maardu miesto savivaldybės dovana. Po daugybės įdomių istorijų, kelias vedė namų link...


     Šiltos šypsenos bendraujant tik patvirtino – bibliotekų bendradarbiavimas kultūriniu lygmeniu bus plėtojamas ir toliau. Tai suteiks ne tik galimybę apjungti bibliotekų veiklą, bet ir ugdyti bibliotekos darbuotojų kompetencijas, stiprinti bibliotekų tarptautinę partnerystę.

 

Jono Lankučio viešosios bibliotekos nuotraukos:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 233 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,