Mano Gargždai



Į Gargždus atvyksta save pažinti kviečianti mados paroda

Įvertinkite šį įrašą
(4 balsai)
Organizatorių nuotr. Organizatorių nuotr.

     Ketvirtadienį ir penktadienį (rugsėjo 24-25 d.) viešbutyje „Lijo" (Kvietinių g. 14) vyks netradicinė paroda „Who are you? Kas tu esi?". Joje lankytojai išvys jaunų ir jau pripažintų mados ženklų ekspoziciją bei ją lydinčią kūrybinių kolekcijų parodą. Intensyvaus dviejų dienų renginio metu smalsaujantieji bus kviečiami bendrauti ir diskutuoti su dizaineriais, apsilankyti trumpametražių mados filmų peržiūroje.

 

     „Who are you? Kas tu esi?" yra pirmasis šiemečio vakarų Lietuvoje didžiausio tarptautinio mados festivalio „IKRA MADA" žingsnis. Kasmet tobulėjanti mados šventė šįkart išaugino ir švietėjišką iniciatyvą, edukacinį projektą „IKRA MADA – Tavo mieste". Jau vykusi Palangoje, Klaipėdoje ir Šilutėje, dviem dienoms sustosianti Gargžduose, ši paroda aplankys dar du regiono miestus: Plungę bei Kretingą.

 

     „Who are you? Kas tu esi?" rengėjai tiki, kad mada domimasi ne tik didžiuosiuose šalies miestuose, nors pagrindiniai su mada susiję įvykiai skleidžiasi būtent juose. Keliaujanti mados paroda sudaro sąlygas kiekvienam iš arčiau susipažinti su lietuviais mados kūrėjais: ne tik įvertinti jų kuriamus produktus, bet ir pažinti juos pačius iš arčiau, pabendrauti neformalioje aplinkoje, sužinoti, kokios idėjos įkvepia ar pasmalsauti apie kūrybinės veiklos užkaborius.

 

     Parodos pavadinimas supažindina ir su paties šių metų „IKRA MADA" festivalio tema. Jo organizatoriai inicijuoja klausimų seriją susijusią su tapatybės ir identiteto problema mados industrijos kontekste. Tie klausimai bus retoriškai keliami tiek renginių lankytojams, tiek jų dalyviams, skatinant vis daugiau dėmesio kreipti į funkcinę ir simbolinę vartojamų prekių ir įvaizdžių reikšmę. Anot festivalio prodiuserės ir sumanytojos Jurgos Sutkutės: „Žmonės persisotinę ir persivartoję masinės mados ilgainiui pavargo ir pradeda ieškoti „savęs", savo identiteto madoje. Drauge ieškoma naujų mados industrijoje aktyvių ženklų, kuriančių ir diktuojančių savą ideologiją, išskirtinumą ir kryptingai dirbančių dėl tokių ieškotojų".

 

     Viena iš kertinių parodos organizatorių idėjų yra ta, kad kiekvienas žmogus yra madingas – taip mados terminas susigrąžinamas iš siauro mados kūrėjų diktato ir atiduodamas kiekvienam bei visiems. Tai kvietimas apmąstyti, kas yra mada, kiek svarbus individualizmas ir ką reiškia pati madingumo sąvoka. „Tu esi madingas", provokuoja parodos sumanytojai, tikėdamiesi paskatinti aktyvų žmonių domėjimąsi mados reiškiniu ir pastangas jį interpretuoti savaip.

 

Parodos Palangoje akimirka. Organizatorių nuotr.

 

     Į parodą užsukę lankytojai susipažins su mados ženklų geneze ir jų produktais. Penktadienį 18 valandą vyks parodos atidarymas ir nišinės parfumerijos ženklo „FUMparFUM" degustacija, 19 valandą – susitikimas su mados ženklų „Naked Bruce" ir „BAMBERO" dizaineriais, abu parodos vakarus (penktadienį nuo 19.30 valandos, o šeštadienį nuo 19 valandos) – naujovė ne tik festivalio, bet ir viso Lietuvos mados pasaulio kontekste – trumpametražių mados filmų programa. Šeštadienį paroda duris atvers nuo 12 valandos, 18 valandą lankytojai bus kviečiami į atvirą diskusiją apie žmogaus tapatybę atskleidžiančio stiliaus paieškas, „Mada, stilius ir identitetas". Parodos ekspozicijoje abi dienas bus galima susipažinti su mados ženklais „LT-identity | BALTAI", „FUMparFUM created by Aistis Mickevičius", „DD Workshop", „Naked Bruce", „BIS A BIS", „Bambero", „Salanida", „AgneArt" (menininkė Agnė Kišonaitė) bei jų kūriniais.

     Parodos lankymas nemokamas.

Visas naujienas sekite feisbuke – https://www.facebook.com/mada.ikra

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 384 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,