Mano Gargždai



Girininkų gyventojai rinkosi į rudenišką šventę

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Girininkų kaimo bendruomenės nuotr. Girininkų kaimo bendruomenės nuotr.

Kartu su gelstančiais rudens lapais ir gamtos permainomis rugsėjo 26 dieną, šeštadienį, Girininkų kaimelyje suorganizuota šventė „Metų ratuose atidunda ruduo“.

 

Kaimo bendruomenės valdybos narių, Vėžaičių kultūros centro Girininkų skyriaus ir gyventojų jėgomis sukurta šventinė, spalvinga ir derliumi dosni rudens aplinka. Pagrindinis šventės tikslas – kartu su  visais kaimo gyventojais pasidžiaugti puikiu rudenišku oru, geru derliumi, palydėti vasarą bei skatinti kaimo gyventojų bendruomeniškumą. Siekiant kuo didesnio gyventojų susidomėjimo ir dalyvavimo šventėje, kaimo gatvėmis pasileido „Metų ratai“.  Ratais vežami, į šventę ateiti ir sudalyvauti ragino Rudens derlius ir Rudens Lygiadienis. Šventės vietoje akį traukė vietinių ir iš kitų bendruomenių atvykusių bei savo dirbinių atvežusių amatininkų gaminiai – bandelės, obuoliukai, veltinio batai, kalvystės dirbiniai, molio ir keramikos kūriniai, vaikų džiaugsmui „cukrinę pasaką“ kūrė cukraus vatos prekeiviai, kava, arbata.

Kokia gi šventė be muzikos? Puikią šventinę nuotaiką kaimo gyventojams dovanojo muzikinius kūrinius atlikusios grupės ir atlikėjai. Pirmieji akordai nuskambėjo Girininkų kaimo kapelos pasirodymo metu.  Šokti ragino ir muzikinės grupės „Ritin dobil“ iš Daukšaičių repertuaras, o suklusti visus šventės dalyvius privertė puikūs mergaičių ir merginų duetai iš Veiviržėnų kultūros centro.

Galiausiai šventę vainikavo grupės „Viržis“ iš Veiviržėnų kultūros centro pasirodymas. Šventės metu neapsieita ir be smagių, pajudėti kviečiančių žaidimų, kurių sūkuryje sukosi šventės personažai Rudens Derlius ir Lygiadienis.  Šventė užbaigta ir rudens lygiadienis pažymėtas ugnies misterijos reginiu, kurio metu sudeginta šiaudinė saulės skulptūrą, simbolizuojanti paros laiką – nakties ilgėjimą.

   Už paramą renginiui dėkojame Klaipėdos rajono savivaldybei, už pagalbą organizuojant renginį –Veiviržėnų kultūros centrui, Girininkų kaimo bendruomenės valdybos nariams, prisidėjusiems lėšomis ir darbu kaimo gyventojams ir jaunimui.

 

Renginio akimirkos – Girininkų kaimo bendruomenės nuotraukose:

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 308 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,