Mano Gargždai



„Minijos“ moksleiviai dalyvavo mainų stovykloje

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
„Minijos“ progimnazijos nuotr. „Minijos“ progimnazijos nuotr.

     Rugsėjo 19- 24 dienomis Gargždų „Minijos" progimnazijos aštuntokai, lydimi mokytojų Astos Lukauskienės ir Renatos Anužienės , dalyvavo mainų stovykloje „Mainai visiems". Šią stovyklą finansavo Europos sąjungos Baltijos šalių programa, todėl vaikams ji buvo nemokama. Kartu su mūsų moksleiviais „Jaunimo sodyboje" (Kretingos rajone) stovyklavo paaugliai iš penkių Europos šalių: Klaipėdos „Sendvario" progimnazijos, Vokietijos, Lenkijos, Danijos bei Švedijos mokyklų.


     Šioje stovykloje buvo kalbama apie klimato atšilimo problemą, todėl visa veikla buvo susijusi su šia tema. Danijos mokyklos mokytojas Christian Rosenkvist supažindino visus su klimato atšilimo problema, kodėl jis vyksta ir kokios pasekmės mūsų laukia. Vokietijos įmonės„Animare project managment" atstovė Doris Wegner su vaikais kalbėjo apie tai, ką mes darome asmeniškai namuose, mokykloje ir mieste, kad išvengtumėme klimato atšilimo problemos. Vaikai pateikė siūlymų, ką dar būtų galima padaryti, kad apsaugotume gamtą nuo vis didėjančio užterštumo ir dėl to kylančių problemų. Moksleiviai šią temą gvildeno pasitelkę į pagalbą ir meną, pasirinkdami tokią meno sritį, kurią norėjo išbandyti.

     Vizualinio meno užsiėmimus vedė Daniela Stoian iš Rumunijos. Muzikavimo bei dainų kūrimo subtilybių mokė Antti Nordin iš Suomijos. O Asta Lukauskienė vaikus mokė savo mintis ir idėjas išreikšti šokio judesiu. Tris dienas moksleiviai ruošė meninius pristatymus ir juos pademonstravo Klaipėdos „Sendvario" progimnazijos bendruomenei, Klaipėdos jaunimo centro ugdytiniams bei Gargždų „Minijos" progimnazijos mokiniams. Per šią savaitę mokiniai įgijo daug žinių apie gamtos apsaugą, patobulino anglų kalbos bendravimo įgūdžius, išbandė save meno srityje, o taip pat surado daug naujų ir įdomių draugų. Tikimės, kad šis projektas bus ne paskutinis ir mokiniai turės progą dalyvauti kitose mainų programose.


     Mainų programos veiklos – „Minijos" progimnazijos nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 517 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,