Mano Gargždai



Pasaulio spiningavimo čempionato auksu pasidabino doviliškiai

Įvertinkite šį įrašą
(4 balsai)
Asmeninio archyvo nuotr. Asmeninio archyvo nuotr.

     Mažo miestelio žvejai įrodė esantys geriausi pasaulyje. Estijos Viljandi miestelyje vykusiame pasaulio spiningavimo iš valčių čempionate Lietuvos komanda nurungė varžovus iš 15 pasaulio šalių ir pasipuošė aukso medaliais.


     Lietuvos spiningautojų komandai atstovavo molėtiškiai Sigitas Lukšta ir Gintautas Šiukčius, vilniečiai Darius Jakiūnas ir Martynas Savickas bei doviliškiai Mindaugas Kontenis ir Martynas Valukonis.

     Čempionate dalyvavusią Lietuvos rinktinę sudarė du pagrindiniai ekipažai (po du narius) ir vienas atsarginis, taip pat treneriai Janas Prielgauskas ir Artūras Montvidas. Drauge vyko ir palaikymo komanda. Spiningaujama buvo dvi dienas po šešias valandas nedideliame 250 ha ploto ežere.

     Įtemptoje kovoje žvejams pavyko įveikti Italijos ekipą. Kaip pasakojo komandos atstovai, pergalę jiems garantavo 10 ešerių ir 3 lydekos.

     Iškovotas pasiekimas yra istorinis visai Lietuvai – komandinėje įskaitoje tai yra pirmoji pergalė pasaulio spiningavimo čempionate. Asmeninėje įskaitoje prieš porą metų aukso medaliu yra pasidabinęs kitas doviliškis – Vladas Valukonis.

     Be to, asmeninėse ekipažų varžybose molėtiškiams Sigitui Lukštai ir Gintautui Šiukčiui pavyko iškovoti bronzos medalius.

 

Rezultatai:

 

Akimirkos iš varžybų ir apdovanojimų – Donatos Kontenienės nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 323 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,