Mano Gargždai



Savivaldybėje – atvirų durų dienos rajono mokiniams

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr. Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr.

Visą šią savaitę Savivaldybėje – atvirų durų dienos. Rajono mokyklų mokiniai, apsilankę Savivaldybėje, susipažįsta su Tarybos ir Administracijos funkcijomis, atstovaujamosios ir vykdomosios valdžios įgaliojimais,  pagrindiniais Savivaldybės projektais ir kitais reikalais.

 

Pirmadienį iš ryto Savivaldybėje lankėsi „Minijos“ progimnazijos klasių seniūnai su direktoriaus pavaduotoja Ramune Balsyte, o popiet – Dituvos pagrindinės mokyklos mokinių tarybos nariai su tarybos kuratore Renata Padeginskiene.

Klaipėdos rajono meras Vaclovas Dačkauskas mokiniams pristatė Savivaldybės svarbiausius nuveiktus darbus per pastaruosius metus. Pasidalyta įspūdžiais apie „Minijos“ kino teatrą, Drevernos apžvalgos bokštą, Kalniškės piliakalnį ir kitus Savivaldybės projektus, kurie svarbūs ir įdomūs jaunajai kartai. Mokiniai ypač domėjosi baseino statyba, Gargždų parko ir karjerų tvarkymo perspektyvomis.

Apie Savivaldybės kaip institucijos veiklą ir savo kuruojamas sritis detaliau papasakojo mero pavaduotoja Violeta Riaukienė ir Administracijos direktoriaus pavaduotoja Ligita Liutikienė.

Administracijos skyrių vedėjai ir specialistai atskleidė savo darbo virtuvę: Architektūros skyriaus vedėjas Gytis Kasperavičius ir vyriausiasis specialistas Karolis Litvinas kalbėjo apie Savivaldybės planuojamas teritorijas ir prižiūrimus teritorijų planavimo dokumentus, Komunalinio ūkio skyriaus vyriausiasis specialistas Remigijus Alšauskas – apie atliekų rūšiavimo svarbą, Statybos ir kelių priežiūros skyriaus vyriausioji specialistė Kristina Jokubaitytė – apie kelius ir jų priežiūrą, Civilinės metrikacijos skyriaus vedėja Dalia Freigofaitė ir skyriaus vyriausioji specialistė Raminta Jurgulienė – apie civilinės metrikacijos įrašus, vestuves ir kitus su tuo susijusius reikalus.

Mokiniai taip pat apsilankė Savivaldybės salėje, sužinojo, kaip posėdžiauja Savivaldybės tarybos nariai. Taip pat lankėsi Savivaldybės įstaigose – Klaipėdos rajono turizmo informacijos centre ir Gargždų krašto muziejuje.

Visi liko patenkinti, kad tiek daug sužinojo, – dauguma Savivaldybėje – pirmą kartą.

 

Klaipėdos rajono savivaldybės nuotraukos:

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 124 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,