Mano Gargždai



Gargžduose duris atveria sveikuolių kavinė

Įvertinkite šį įrašą
(20 balsai)
Simos Ulvikienės nuotrauka. Simos Ulvikienės nuotrauka.

Tereikia visai nedaug, kad kiekvienas pasijustume geriau – tiesiog pasirūpinti savo mityba. Tą padaryti padės ir penktadienį Gargžduose, restorano „Lijo“ pastate, atidaryta sveikuolių kavinė, kurioje bus prekiaujama natūraliais tirštaisiais kokteiliais ir sultimis.

 

Skatins sveiką gyvenseną

Idėja gargždiškiams ir miesto svečiams pasiūlyti šviežių kokteilių („smoothies“) ir sulčių kavinę gimė natūralios medicinos gydytojai Deimantei Rapalytei ir restorano „Lijo“ vadovei Dainai Šatkienei.

„Šis sumanymas man buvo geras spyris grįžti gyventi į Lietuvą“, – šypsojosi D.Rapalytė.

Mergina Londone studijavo homeopatiją. Pasak jos, čia nuvilnijo sveikuoliško gyvenimo banga, pradėtos kurti įvairios kavinės, imta akcentuoti sveiko maisto nauda.

Įsitraukiau, nes sukausi „sveikame pasaulyje“. Panorau studijuoti ir sveiką mitybą, įsigilinti, kaip maistas gali ne tik teikti sotumo jausmą, bet ir gydyti, saugoti nuo tam tikrų ligų. Sveika gyvensena tapo mano pačios gyvenimo būdu, norisi ir kitiems skleisti tokią idėją. Skaudu, kai matau žmones sergančius ir dejuojančius, galbūt reikia postūmio, kad jie pradėtų labiau savimi rūpintis. Tikrai galima padaryti daug su maistu, gėrimais ir turėti kur kas geresnę sveikatą“, – pabrėžė D.Rapalytė.

Jos laukia intensyvus laikas – paskutiniai studijų metai svečioje šalyje ir darbai Lietuvoje, tačiau ji džiaugiasi, kad Londone turės puikių progų pagilinti žinias ten nuolat vykstančių seminarų ir mokymų metu.

 

Ir skanu, ir sveika

D.Rapalytė tvirtino, kad Gargžduose atidarytoje sveikuolių kavinėje ką paskanauti ras visi: vaikai, suaugusieji, vyresnio amžiaus žmonės.

Ypač dabar, kai yra ruduo, reikia stiprinti imunitetą. Gali žmonės ateiti, išgerti sulčių ar kokteilį ir gauti reikalingų medžiagų. Viename kokteilyje yra visų reikiamų vitaminų, mineralų, antioksidantų“, – teigė sveikos gyvensenos konsultantė.

Klientai sveikuolių kavinėje galės rinktis iš trijų kokteilių. Kaip tvirtino D.Rapalytė, žaliasis, detoksikuojantis, padės atgaivinti odą, stabilizuoti žarnyną. Antioksidantais aprūpins uogų pagrindu pagamintas kokteilis. Trečiasis – „raw cacao“ – kakava be jokių priedų, kuri turi daug antioksidantų polifenolių, saugančių širdį, stabdančių senėjimą. Sultys taip pat bus įvairios: stiprinančios imunitetą, žalių daržovių ir vaisių. Be to, planuojama pasiūlyti vis kitokį neįprastą savaitės kokteilį.

Niujorko žymiausia mitybos specialistė Kimberly Snyder yra sukūrusi kokteilį, kuris vadinasi „Get Glow“. Jis palepina odą, stiprina imuninę sistemą, šalina toksinus, tinka norintiems numesti svorio ir padeda pasiekti gerų rezultatų. Kokteilio ingredientai – špinatai, saliero stiebai, obuolys, kriaušė, citrina ir petražolės. Skonis geras ir tai yra puikus būdas gauti reikalingų medžiagų vienu kartu, nes tiek visko suvalgyti būtų sudėtinga“, – apie vieną iš receptų pasakojo D.Rapalytė.

Receptai bus vis keičiami. Į kokteilius ketinama įtraukti įvairius populiarius ingredientus: čija („chia“) sėklas, kokosų aliejų, migdolų pieną ir kt.

 

Padeda pasiekti puikių rezultatų

Kavinės produkcija gardžiuotis bus galima ir vietoje, ir įsigyti išsinešimui.Pasak natūralios medicinos gydytojos, šviežių produktų nauda – neabejotina.

Taip pat planuojame daryti įvairias programas. Viena dažniausių problemų – svoris. Tai, pavyzdžiui, bus galima užsisakyti trijų dienų programą, padedančią kovoti su viršsvoriu. Žmogus galėtų atėjęs pasiimti dienai reikalingą sulčių ir kokteilių kiekį ir gerti darbe ar namie, o kitą dieną – vėl ateiti. Rezultatai, manau, po trijų dienų būtų labai geri. Tai tiktų ir norintiems atgauti jėgas, sustiprinti imunitetą ar užkirsti kelią puolančiai neįsisenėjusiai ligai“, – aiškino D.Rapalytė.

Čia visada laukiami ir klientai, tiesiog norintys pasimėgauti skaniais gėrimais.

Anot D.Rapalytės, kavinėje siūlomos produkcijos kainos bus „įkandamos“ kiekvienam.

Galbūt iš pradžių gali pasirodyti, kad yra brangoka. Tačiau viską susipirkus ir pasigaminus namie kokteilį ar sultis, kaina būtų panaši. Vaisiai ir daržovės nėra labai pigūs, bet verta investuoti į savo sveikatą. Tokia prevencinė priemonė prieš ligas kainuos mažiau nei vėliau vaistams išleisti pinigai ir bloga savijauta“, – įsitikinusi D.Rapalytė.

 

Nestokoja idėjų

Kavinės įkūrėjų galvose kirba daugybė ateities planų. D.Rapalytė atskleidė, kad galbūt vėliau bus prekiaujama ir sveikuoliškais desertais, pavyzdžiui, žaliavalgių pyragais, galbūt būtų galima kavinėje įsigyti arbatų arba net įkurti moterų klubą.

Jos galėtų ateiti kartą per savaitę ir gerti kokteilius, konsultuotis su manimi. Norisi, kuo labiau įtraukti žmones, kad ši vieta taptų jauki, kur būtų galima paklausti patarimo, pasikalbėti. Užsidarius kavinei, čia konsultuosiu pacientus sveikos mitybos, homeopatijos klausimais“, – kalbėjo D.Rapalytė.

 

Kavinę rasite adresu Kvietinių g. 14 (restorano „Lijo“ pastatas), Gargždai.

 

Sveikuolių kavinė – Simos Ulvikienės nuotraukose:

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 452 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,