Mano Gargždai



Gargždų „Minijos“ progimnazijos mokiniai mokėsi Gargždų krašto muziejuje

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Dalyvių nuotr. Dalyvių nuotr.

     Į muziejų? Valio! Sutikite, kad pasiūlymas apsilankyti muziejuje retai kada sulaukia teigiamo pritarimo. Juk taip nuobodu vaikščioti nuo stendo prie stendo ir klausytis monotoniško gido pasakojimo apie tai, ką ir pats gali pasiskaityti.


     Gargždų „Minijos" progimnazijos anglų kalbos mokytojos Stefanijos Piaulokienės mokiniai jau žino, kad šiandieninis muziejus – tai vieta, kur įdomiai, išradingai, kartais primityviomis priemonėmis parengiami puikūs pristatymai, neįprastos ekspozicijos, kur gali rasti mokymuisi reikalingas audiovizualines priemones, užduočių lapus ar temai reikalingą informaciją.

     Šią savaitę mokytoja savo šeštokams parengė užduočių lapus tema „Gargždai then and now", kuriuos mokiniai turėjo užpildyti integruotos pamokos Gargždų krašto muziejuje metu. Pamoką vedė dvi mokytojos: muziejaus istorikė Kristina Skiotytė ir anglų kalbos mokytoja Stefanija Piaulokienė. Mokiniai rinko informaciją apie tarpukario Gargždų istoriją, pradžios mokyklą, veikusią muitinę ir paštą. Labiausiai patiko sėdėti šešiaviečiame suole ir rašyti kreida ant specialios lentelės, kuri tuoj pat buvo pervadinta į senovinį planšetinį kompiuterį.

     Džiugu, kad „Minijos" progimnazijos ir Gargždų krašto muziejaus bendradarbiavimas sudaro palankias sąlygas tam, kad muziejus, įgyvendindamas edukacines programas, taptų moksleiviams unikalia mokymosi vieta.


     Apsilankymo muziejuje akimirkos – dalyvių nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 575 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,