Mano Gargždai



Bendruomenes mokė su(si)tarti

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Mokymų metu bendruomenės atstovai atliko ir praktines užduotis. mano-gargzdai.lt nuotr. Mokymų metu bendruomenės atstovai atliko ir praktines užduotis. mano-gargzdai.lt nuotr.

     Penktadienį Vėžaičių konferencijų centre vyko Lietuvos laisvosios rinkos instituto (LLRI) organizuojamas seminaras, į kurį buvo pakviestos Klaipėdos rajono bendruomenės ir nevyriausybinės organizacijos.


     LLRI iniciatyva „Su(si)tarkim" siekia, kad gyventojai argumentuotai diskutuotų jiems aktualiais klausimais ir taikiai susitartų dėl aplinkos, kurioje gyvena.

     Mokymų metu žiniomis dalinosi LLRI prezidentas Žilvinas Šilėnas, jaunesnioji ekspertė Eglė Užmiškytė. Įžvalgų, kaip komunikuoti su žiniasklaida, atskleidė naujienų portalo „Mano Gargždai" ir Klaipėdos rajono laikraščio „Banga" atstovai.

     Bendruomenių nariai klausėsi patarimų apie tai, kaip visapusiškai įvertinti viešosios politikos sprendimus dėl investicinių projektų, kaip aiškiai, pagrįstai ir tinkamai suformuluoti ir išsakyti savo poziciją. Taip pat dalyviai buvo pakviesti aktyviai įsitraukti ir atlikti įvairias praktines užduotis: suformuluoti tikslą pagal SMART metodą, įvardinti 10 asmenų, į kuriuos reikėtų kreiptis, norint išspręsti bendruomenės problemą, sudėlioti šiuos asmenis į lentelę pagal galimą įtaką, interesą ir t.t.

     Seminaras – tai naujausios instituto iniciatyvos „Su(si)tarkim" dalis, kurį remia EEE finansinis mechanizmas per NVO programą Lietuvoje.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 584 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,