Mano Gargždai



Lietuvos paštas skelbia ruošimosi Kalėdoms pradžią

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Lietuvos pašto nuotr. Lietuvos pašto nuotr.

     Lietuvos paštas pradeda ruoštis didžiosioms metų šventėms, todėl kviečia gyventojus jau dabar planuoti sveikinimus ir dovanas, kurias siųs paštu. Šventiniu laikotarpiu pašto korespondenciją puoš šį šeštadienį, lapkričio 14 dieną, apyvartoje pasirodysiantys du pašto ženklai, skirti šv. Kalėdoms ir Naujiesiems metams.


     „Nors siunčiamos popierinės korespondencijos kasmet mažėja, tačiau prieš Kalėdas išaugantis siunčiamų ir gaunamų laiškų bei atvirlaiškių srautas rodo, kad ranka rašomų laiškų tradicija dar gyva. Prieškalėdiniu laikotarpiu gyventojai daugiausia išsiunčia įvairių siuntų su sveikinimais, kalėdinėmis dovanomis. Norime, kad prieš Kalėdas pašto siuntos būtų visapusiškai šventiškos, todėl tradiciškai išleidžiame šv. Kalėdoms ir Naujiesiems metams skirtus pašto ženklus – vieną, skirtą siųsti Lietuvoje, kitą – į užsienio šalis.

     Šie pašto ženklai – drauge ir priminimas gyventojams jau dabar pradėti galvoti apie sveikinimus ir dovanas artimiesiems, kurios bus siunčiamos paštu. Norint, kad šventiniu laikotarpiu išsiųsti laiškai ir siuntiniai dar prieš Kalėdas pasiektų gavėjus, visada rekomenduojame juos išsiųsti kuo anksčiau", – teigė Lietuvos pašto Pašto ženklų leidybos departamento vadovas Ervinas Vaišnoras.

     Naujuosius pašto ženklus, skirtus didžiosioms metų šventėms, sukūrė dailininkė Dorota Gribauskė. Lietuvoje siųsti skirtas pašto ženklas, kurio nominalas – 0,39 euro, bus išleistas 800 tūkst. egzempliorių tiražu. Į užsienio šalis siųsti skirtų pašto ženklų (0,81 euro nominalo) išleidžiama 200 tūkst. egzempliorių.

     Kartu su šiais pašto ženklais bus išleistas ir pirmosios dienos vokas. Šeštadienį visa pašto korespondencija, apmokama naujaisiais pašto ženklais, Vilniaus centriniame pašte bus antspauduojama pirmosios dienos datos spaudu.

     Lietuvos paštas primena, kad iš gyventojų vis dar laukia 2016 metais išleisimų pašto ženklų projektų. Lapkričio 23-oji – paskutinė diena savo sukurtiems pašto blokų ar ženklų projektams pateikti. Visos ateinančių metų pašto ženklų kūrimo konkurso sąlygos skelbiamos Lietuvos pašto internetiniame tinklalapyje www.lietuvospaštas.lt.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 512 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,